Haftanın Seçkisi

Vertiv, Polar’ın Norveç’te Kurulacak Yenilikçi Veri Merkezi İçin Yapay Zekâya Hazır Altyapı Çözümleri Sunacak

Vertiv, Polar’ın Norveç’te Kurulacak Yenilikçi Veri Merkezi İçin Yapay Zekâya Hazır Altyapı Çözümleri Sunacak

2 Haziran 2025
dexter resurrection yeni dexter dizisi dexter

Yeni Dexter dizisi Dexter: Resurrection fragmanı çıktı! Hemen izle!

4 Haziran 2025
Ketamin nedir, kimlere verilir, zararları neler, ne için kullanılır?

Ketamin nedir, kimlere verilir, zararları neler, ne için kullanılır?

3 Haziran 2025
redmi pad 2 özellikleri fiyatı neler

Redmi Pad 2 tanıtıldı! İşte yeni Redmi Pad özellikleri ve fiyatı!

6 Haziran 2025
PlayStation Store Days of Play indirimleri fiyatı düşen oyunlar

PlayStation Store Days of Play indirimleri başladı! İşte fiyatı düşen oyunlar!

5 Haziran 2025
Hardware Plus - HWP
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
No Result
View All Result
Hardware Plus - HWP
No Result
View All Result

Türkiye robotik geleceğe adım atıyor! Sanayi ve Teknoloji Bakanı açıkladı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, katıldığı bir televizyon programında Türkiye'nin sanayi vizyonuna dair önemli açıklamalarda bulundu.

Yazı: Onur Balbaşı
5 Haziran 2025
Kategori: Haber, Gündem
Okuma süresi: 2 dakika
türkiye robot sanayi ve teknoloji bakanı kacır

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, katıldığı bir televizyon programında Türkiye’nin sanayi vizyonuna dair önemli açıklamalarda bulundu. Kacır, dijitalleşme ve otomasyon süreçlerinin hız kazanacağını belirterek “2030’a geldiğimizde Türkiye’nin fabrikalarında çalışan robot sayısını 5 katına çıkaracağız.” dedi.

İçindekiler

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı: 2030’da Türkiye’de 200 Bin Robot Çalışacak
    • 81 İlde Sanayi Tesisleri ve Mega Endüstriyel Kentler Kurulacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı: 2030’da Türkiye’de 200 Bin Robot Çalışacak

Bu hedef doğrultusunda Türkiye’deki üretim tesislerinde yaklaşık 200 bin robotun görev yapması planlanıyor.

türkiye robot sanayi ve teknoloji bakanı kacırKacır, “Biz üretimin ne kadar kıymetli olduğunun farkındayız” diyerek, bu robotik dönüşüm sayesinde rekabet gücünün artacağını, dijitalleşme ve yapay zekâ entegrasyonunun hızlanacağını ifade etti.

81 İlde Sanayi Tesisleri ve Mega Endüstriyel Kentler Kurulacak

Programda değinilen bir diğer önemli konu ise “Ulusal Sanayi Alanları Master Planı” oldu. Bakan Kacır, bu plan kapsamında 81 ilde sanayi bölgelerinin yaygınlaştırılacağını ve ilk aşamada 32 yeni sanayi bölgesi kurulacağını açıkladı. Bu bölgelerin, mevcut organize sanayi bölgelerine göre yaklaşık 10 kat daha büyük olacağı belirtildi.

Yeni kurulacak bu mega endüstriyel kentler, yalnızca üretim değil; aynı zamanda konut, okul ve sosyal yaşam alanlarını da içerecek şekilde planlanıyor. Bölgesel kalkınmayı hedefleyen bu projeler sayesinde sosyoekonomik olarak geri kalmış şehirlerde yatırım yapan firmalara çeşitli destekler sunulacak.

İlginizi Çekebilir: Türkiye NÜKDEN projesini duyurdu! İşte Türkiye’nin nükleer denizaltısı!

Bu destekler arasında 14 yıla kadar işveren sigorta prim desteği ve 10 yıla kadar çalışan prim desteği de bulunuyor. Kacır, tersine göçü hızlandırmak istediklerini belirterek, bu projelerin Türkiye’nin üretim tabanını Anadolu’ya yaymayı ve ülke genelinde daha dengeli bir kalkınma sağlamayı amaçladığını vurguladı.

Bakanlığın attığı bu adımlar, ülkenin sadece üretim kapasitesini değil, aynı zamanda küresel rekabet gücünü artırma vizyonunu da açıkça ortaya koyuyor.

Onur Balbaşı

Onur Balbaşı

Teknolojiye olan ilgim sadece bir merak değil, benim için gerçek bir tutku. Özellikle akıllı telefonlar, yazılım ve mobil teknolojiler üzerine yıllar içinde ciddi bir bilgi birikimi edindim. Bu birikimi, HWP’de yayın direktörü olarak yürüttüğüm görevle birlikte hem yazılı içeriklerde hem videolarda insanlara aktarmaktan büyük keyif alıyorum. Araştırmayı, öğrenmeyi ve öğrendiklerimi anlaşılır şekilde paylaşmayı seviyorum.

Hardware Plus - HWP

Copyright © 2025, EMY Medya

  • Künye
  • İletişim
  • Network
  • Leadergamer

HWP.com.tr hosting hizmeti LimonHost logosu tarafından verilmektedir.

Bizi takip edin

No Result
View All Result
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz

Copyright © 2025, EMY Medya