Haftanın Seçkisi

nothing phone 3 fiyatı özellikleri çıkış tarihi

Nothing Phone 3 tanıtım görselleri yayınlandı!

7 Haziran 2025
xbox rog ally xbox rog ally x özellikleri fiyatı

Xbox ROG Ally duyuruldu! İşte ASUS ve Microsoft’un yeni çocuğu!

9 Haziran 2025
Apple Intelligence Siri Özellikleri Gecikecek! Beklenmedik Açıklama

Apple Intelligence Türkçe desteğine kavuşuyor! Apple duyurdu!

11 Haziran 2025
Apple WWDC 2025 neler tanıtılacak ne zaman nereden izlenir

Apple WWDC 2025 neler tanıtılacak, saat kaçta, nereden izlenir?

9 Haziran 2025
resident evil requiem resident evil oyunu yeni 2025

Resident Evil: Requiem ne zaman çıkacak, konusu ne olacak, hangi platformlara çıkacak?

7 Haziran 2025
Hardware Plus - HWP
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
No Result
View All Result
Hardware Plus - HWP
No Result
View All Result

Threads erişim engeli kalkıyor! Threads Türkiye’de yeniden açılıyor!

Threads erişim engeli hakkında güzel haber geldi. Threads, Türkiye’de yeniden erişime açılma yolunda önemli bir adım attı. Threads açılacak mı?

Yazı: Onur Balbaşı
5 Aralık 2024
Kategori: Haber, Gündem
Okuma süresi: 2 dakika
Threads açılacak erişim engeli

Threads erişim engeli hakkında güzel haber geldi. WhatsApp, Facebook, Instagram gibi platformların çatı şirketi Meta’nın popüler sosyal medya uygulaması Threads, Türkiye’de yeniden erişime açılma yolunda önemli bir adım attı. Peki Threads açılacak mı? İşte merak edilenler.

İçindekiler

  • Threads Erişim Engeli Kalkıyor! Threads Türkiye’de Yeniden Açılacak!
  • Threads Neden Kapandı?

Threads Erişim Engeli Kalkıyor! Threads Türkiye’de Yeniden Açılacak!

Rekabet Kurumu tarafından başlatılan soruşturmada, Meta’nın veri politikaları nedeniyle rekabetin ihlal edildiği öne sürülmüş ve Thread erişim engeli getirilmişti. 23 Kasım 2024 tarihli Rekabet Kurulu toplantısında, Meta’nın sunduğu taahhütlerin kabul edilmesiyle Threads yeniden açılacak.

Meta, Threads erişim engeli nedeniyle oluşan endişeleri gidermek için kapsamlı bir taahhüt metni sundu. 30 Ekim 2024’te Rekabet Kurumu’na iletilen bu metinde, Türkiye’deki kullanıcılar için önemli değişiklikler yer aldı.

Threads açılacak erişim engeliEn dikkat çekici maddelerden biri, kullanıcıların Threads uygulamasını Instagram hesabı olmadan bağımsız bir şekilde kullanabilmesine olanak tanınmasıydı. Ayrıca, kullanıcı verilerinin Threads ve Instagram arasında birleştirilmesi yalnızca kullanıcıların açık onayı ile gerçekleşecek şekilde düzenlendi. Bu adımlar, veri güvenliği konusundaki endişeleri büyük ölçüde gidermeyi hedefliyor.

Rekabet Kurulu, Meta’nın sunduğu bu taahhütleri 23 Kasım 2024 tarihinde yapılan toplantıda kabul etti. Kurul, taahhütlerin kısa sürede uygulanabilir ve etkili olduğunu belirterek soruşturmayı sonlandırdı. Bu kararın ardından Threads erişim engeli kaldırılarak uygulamanın Türkiye’de yeniden açılmas bekleniyor.

Bu süreç, hem dijital platformların hem de kullanıcıların veri güvenliği konusundaki farkındalığını artıracak önemli bir dönüm noktası olacak gibi.

Threads Neden Kapandı?

Rekabet Kurulu, bu yılın Nisan ayında, Threads ve Instagram uygulamalarını bağlamak suretiyle hakim durumunu kötüye kullandığı şüphesi üzerine başlatılan soruşturmada Meta Platforms, Inc. (Meta) hakkında geçici tedbir kararı vermiş ve erişim engellenmişti.

Süreç, geçtiğimiz yılın Kasım ayında Meta’nın Threads uygulamasını Instagram ile bağlayarak kullanıcı verilerini birleştirdiği iddialarıyla başlamıştı. Rekabet Kurulu, bu durumun kanunlara aykırı olduğu gerekçesiyle bir soruşturma başlatmış ve Şubat 2024’te Threads üzerinden toplanan verilerin Instagram ile paylaşılmasını yasaklayan geçici bir tedbir kararı almıştı.

Ancak Meta, bu yükümlülüklere uymayarak 335 milyon TL para cezasına çarptırılmıştı. Bunun üzerine Meta, 29 Nisan 2024 tarihinde Threads’in Türkiye’deki faaliyetlerini askıya almıştı.

İlginizi Çekebilir: Çocuklara sosyal medya yasağı geliyor! Bakan açıkladı!

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizce platformun yeniden erişime açılacak olması güzel bir gelişme mi? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında belirtebilirsiniz. Daha fazlası için bizi takip etmeyi unutmayın!

Onur Balbaşı

Onur Balbaşı

Teknolojiye olan ilgim sadece bir merak değil, benim için gerçek bir tutku. Özellikle akıllı telefonlar, yazılım ve mobil teknolojiler üzerine yıllar içinde ciddi bir bilgi birikimi edindim. Bu birikimi, HWP’de yayın direktörü olarak yürüttüğüm görevle birlikte hem yazılı içeriklerde hem videolarda insanlara aktarmaktan büyük keyif alıyorum. Araştırmayı, öğrenmeyi ve öğrendiklerimi anlaşılır şekilde paylaşmayı seviyorum.

Hardware Plus - HWP

Copyright © 2025, EMY Medya

  • Künye
  • İletişim

HWP.com.tr hosting hizmeti LimonHost logosu tarafından verilmektedir.

Bizi takip edin

No Result
View All Result
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz

Copyright © 2025, EMY Medya