Haftanın Seçkisi

samsung

Samsung Galaxy S25 FE hakkında ilk bilgiler! | Exynos 2500 işlemci neler sunuyor?

26 Haziran 2025
HONOR

HONOR 400 Kullanıcı Deneyimi | Hakan Demiralp

25 Haziran 2025
Trend Micro

Yapay Zeka Destekli Siber Saldırılar Yükselişte

24 Haziran 2025
ipad kalemle yazarken aşırı ısınıyor sorunu nasıl çözülür neden olur

iPad kalemle yazarken aşırı ısınıyor sorunu nasıl çözülür?

30 Haziran 2025
android fastboot modu nedir fastboot modundan nasıl çıkılır

Android fastboot modu nedir? Fastboot modundan nasıl çıkılır?

30 Haziran 2025
Hardware Plus - HWP
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
No Result
View All Result
Hardware Plus - HWP
No Result
View All Result

Samsung, Yeni Katlanabilir Telefonları İçin Parça Üretimine Başlıyor!

Yazı: Onur Balbaşı
17 Mayıs 2022
Kategori: Akıllı Telefonlar
Okuma süresi: 2 dakika
Samsung, Yeni Katlanabilir Telefonları İçin Parça Üretimine Başlıyor!

Samsung tarafı, bir süredir yeni katlanabilir telefonları hakkındaki sızıntılar ile teknoloji gündeminin üst sıralarındaydı. Son gelen bilgiler, firmanın yeni katlanabilir telefonları için bazı kritik parçaların üretimine başladığını gösteriyor. Üretim hacminin büyüklüğü, firmanın yeni katlanabilir telefonlarının satışlarından yüksek beklentileri olduğuna dair sinyaller veriyor!

İçindekiler

  • 10 Milyon Cihaz Satışı Öngörülüyor!

10 Milyon Cihaz Satışı Öngörülüyor!

Ortaya çıkan raporlar, Samsung’un toplamda 10 milyon adet Galaxy Z Fold 4 ve Z Flip 4 modeli satmayı planladığını gösteriyor. Bunun oldukça yüksek bir hedef olduğu söylenebilir. Zira birçok kullanıcı halen katlanabilir telefonların olgunlaşmış bir teknoloji olduğunu düşünmüyor.

Önceki yılın raporlarına göre, serinin daha büyük ekranlı modeli olan Z Fold 3, küçük ekranlı model olan Z Flip 3’e kıyasla satışlar konusunda daha başarılıydı. Samsung da bunu görmüş olacak ki, üretimin %70’lik bir kısmı Z Fold 4’e ayrılmış. Z Flip 4 ise parça üretiminin yalnızca %30’luk bir kısmını oluşturuyor.

Samsung, Yeni Katlanabilir Telefonları İçin Parça Üretimine Başlıyor!
Z Fold ve Z Flip

Eğer Samsung 10 milyonluk satış hedefini gerçekleştirebilirse, katlanabilir telefonlar dünya genelindeki bütün telefon satışlarının %1’lik bir kısmını oluşturacak. Bu yüzde küçük gibi görünse de, henüz oldukça yeni ve pahalı olan bir teknoloji için oldukça iyi bir başarı olarak kabul edilebilir.

Yıllar geçtikçe katlanabilir telefonlar için parça maliyetleri düşecektir. Düşen maliyetler ile beraber katlanabilir telefonlar daha çok kullanıcıya ulaşacak ve pazar payı da artacaktır. Yine de şimdilik cihazların parça üretiminin oldukça maliyetli olduğunu söylemek mümkün. Görünen o ki, Samsung bu yılda da katlanabilir telefonlarında %15’in altında bir kâr politikası benimseyecek. Hatırlatmak gerekirse, bu oran firmanın amiral gemisi kabul edilen Galaxy S modellerinde %20 düzeyinde. 

Firmanın bu yılın Ağustos ayında düzenleyeceği Unpacked etkinliğinde tanıtılması beklenen cihazların tanıtımın ilgi odağı olacağını söylemek mümkün. Tanıtımda yer alması beklenen diğer cihazlar ise Galaxy Watch 5 modelleri olarak karşımıza çıkıyor. 

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizce firmanın yeni katlanabilir telefonları olan Galaxy Z Fold 4 ve Z Flip 4 hedeflenen satış rakamlarına ulaşabilecek mi? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında belirtebilirsiniz. Daha fazlası için bizi takip etmeyi unutmayın!

İlginizi Çekebilir: Samsung Galaxy Z Fold 4, Android’in Yeni Kamera Şampiyonu Olabilir!

Onur Balbaşı

Onur Balbaşı

Teknolojiye olan ilgim sadece bir merak değil, benim için gerçek bir tutku. Özellikle akıllı telefonlar, yazılım ve mobil teknolojiler üzerine yıllar içinde ciddi bir bilgi birikimi edindim. Bu birikimi, HWP’de yayın direktörü olarak yürüttüğüm görevle birlikte hem yazılı içeriklerde hem videolarda insanlara aktarmaktan büyük keyif alıyorum. Araştırmayı, öğrenmeyi ve öğrendiklerimi anlaşılır şekilde paylaşmayı seviyorum.

HWP Podcast

Teknoloji gündemini HWP’den dinleyin!
Podcast’imize abone olun.

Apple PodcastsSpotifyGoogle PodcastsKarnaval
Hardware Plus - HWP

Copyright © 2025, EMY Medya

  • Künye
  • İletişim

HWP.com.tr hosting hizmeti LimonHost logosu tarafından verilmektedir.

Bizi takip edin

No Result
View All Result
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz

Copyright © 2025, EMY Medya