Haftanın Seçkisi

iphone face id

Apple Face ID benzeri özellik Android telefonlara geliyor! Nasıl olacak?

5 Mayıs 2026
Apple Siri davası sonuçlandı! Hangi iPhone sahipleri tazminat alacak?

Apple Siri davası sonuçlandı! Hangi iPhone sahipleri tazminat alacak?

8 Mayıs 2026
iOS 27 yenilikleri neler? İşte iPhone'lara gelecek yenilikler! #1

iOS 27 yenilikleri neler? İşte iPhone’lara gelecek yenilikler!

3 Mayıs 2026
2025 Oscar Adayları

Oscar yapay zeka kuralları güncellendi! Yeni dönemde adaylık şartları neler?

4 Mayıs 2026
Apple ve Samsung yeni bir ekran teknolojisi üzerinde çalışıyor! Spatial iPhone gerçek mi oluyor?

Apple ve Samsung yeni bir ekran teknolojisi üzerinde çalışıyor! Spatial iPhone gerçek mi oluyor?

8 Mayıs 2026
Hardware Plus - HWP
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
  • 5G Telefonlar
No Result
View All Result
Hardware Plus - HWP
No Result
View All Result
Reklam

Samsung 20.000 mAh batarya üretmeye hazırlanıyor! Testler başladı!

Samsung, akıllı telefon dünyasında uzun süredir temkinli ilerlediği batarya teknolojilerinde bu kez ezber bozan bir adımın eşiğinde olabilir.

Yazı: Onur Balbaşı
30 Aralık 2025
Kategori: Haber, Akıllı Telefonlar, Donanım
Okuma süresi: 2 mins read
Samsung Galaxy S26

Samsung, akıllı telefon dünyasında uzun süredir temkinli ilerlediği batarya teknolojilerinde bu kez ezber bozan bir adımın eşiğinde olabilir. Şirketin perde arkasında yürüttüğü çalışmalar, bugüne kadar alışık olunmayan ölçekte bir pil kapasitesini gündeme taşıdı. Henüz resmi bir doğrulama yok ancak ortaya çıkan bilgiler, dikkat çekici bir dönüşüme işaret ediyor.

İçindekiler

  • Samsung 20.000 mAh batarya üretmeye hazırlanıyor! Testler başladı!

Samsung 20.000 mAh batarya üretmeye hazırlanıyor! Testler başladı!

Samsung, iddialara göre batarya tarafında şimdiye kadarki en iddialı testlerinden birini gerçekleştiriyor. Şirketin batarya üretim kolu Samsung SDI, çift katmanlı silikon-karbon temelli yeni bir pil mimarisi üzerinde çalışıyor. Bu yapı, tek bir batarya yerine iki ayrı hücrenin üst üste yerleştirilmesiyle toplamda 20.000 mAh kapasiteye ulaşmayı hedefliyor.

Samsung Galaxy S27 Ultra

Samsung 20.000 mAh bataryasında biri 12.000 mAh, diğeri 8.000 mAh olmak üzere iki farklı hücrenin bir araya getirildiği belirtiliyor. Bu yaklaşım, telefonların gövdesini bir miktar kalınlaştırsa da, elde edilen kapasite günümüz standartlarının çok ötesine geçiyor. Test sonuçlarına göre bu prototip batarya, tek şarjla yaklaşık 27 saatlik ekran süresi sunabiliyor.

Şirket cephesinde asıl sorun ise uzun vadeli dayanıklılık. Yapılan bir yılı aşkın test sürecinde, yaklaşık 960 şarj döngüsü sonunda 8.000 mAh’lik hücrede ciddi bir şişme tespit edildi. Hücrenin kalınlığının 4 mm’den 7,2 mm’ye çıkması, bu teknolojinin henüz ticarileşmeye hazır olmadığını gösteriyor. Bu nedenle proje şimdilik geliştirme aşamasında tutuluyor.

İlginizi Çekebilir: Samsung, Galaxy S26 serisiyle Qualcomm’a diss atmaya hazırlanıyor!

Şirket, bugüne kadar amiral gemisi modellerinde dahi lityum-iyon bataryalardan vazgeçmeyerek daha muhafazakâr bir yol izlemişti. OnePlus ve Honor gibi markaların silikon-karbon bataryalarla kapasite yarışına girdiği bir dönemde, Samsung’un bu alanda geride kaldığı sıkça dile getiriliyordu. Ancak bu yeni testler, şirketin sessiz ama büyük bir hazırlık içinde olduğunu düşündürüyor.

Şirket için bu teknolojinin başarıya ulaşması yalnızca kendi cihazlarını değil, sektörü de etkileyebilir. Samsung SDI’nin batarya tedarikçisi olduğu diğer markalar da, ilerleyen dönemde bu yüksek kapasiteli pillerden faydalanabilir. Türkiye pazarı açısından bakıldığında ise, uzun pil ömrü sunan cihazların özellikle yoğun kullanıcılar için ciddi bir avantaj yaratacağı açık.

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Şirket, 20.000 mAh’lik batarya hamlesiyle pil ömrü konusunda yeni bir standart belirleyebilir mi? Daha fazlası için bizi takip etmeyi unutmayın!

Onur Balbaşı

Onur Balbaşı

Gerçek bir teknoloji tutkunu olarak, editör olarak başladığım bu alanda, yıllar içinde özellikle akıllı telefonlar, yazılım ve mobil teknolojiler konusunda edindiğim bilgileri HWP’de yayın direktörü olarak yürüttüğüm görevimle birlikte hem yazılı hem de görsel içeriklerle takipçilerimize aktarıyorum.

HWP Podcast

Teknoloji gündemini HWP’den dinleyin!
Podcast’imize abone olun.

Apple PodcastsSpotifyGoogle PodcastsKarnaval
Hardware Plus - HWP

Copyright © 2025, EMY Medya

  • Künye
  • İletişim

HWP.com.tr hosting hizmeti LimonHost logosu tarafından verilmektedir.

Bizi takip edin

No Result
View All Result
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
  • 5G Telefonlar

Copyright © 2025, EMY Medya