İşTurkcell reklamı

Bu yazıda neler var?

  • Rekabet Kurumu Google’ı uyarmıştı!

Haftanın Seçkisi

realme

10.000 MAH BATARYALI TELEFON! | realme GT 10.000mAh Concept!

6 Mayıs 2025
google pixel 9a dxomark kamera testi sonucu

Google Pixel 9a DXOMARK puanı açıklandı! iPhone 16’yı geçti mi?

9 Mayıs 2025
Galaxy Watch 8 Hakkında Yeni Detaylar! Ne Zaman Çıkacak? Teknik Özellikleri Ne?

Galaxy Watch 8 Hakkında Yeni Detaylar! Ne Zaman Çıkacak?

8 Mayıs 2025
one ui 8 galaxy s25

One UI 8 sızdırıldı! İşte karşınızda Samsung Android 16!

4 Mayıs 2025
AMD 2025 gelirleri

AMD 2025 gelirlerini açıkladı! Rekor üstüne rekor kırıyor!

9 Mayıs 2025
Hardware Plus - HWP
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
No Result
View All Result
Hardware Plus - HWP
No Result
View All Result

Rekabet Kurumu’ndan yeni Google açıklaması

Yazı: Furkan Can
17 Aralık 2019
Kategori: Haber
Okuma süresi: 3 dakika
Rekabet Kurumu'ndan yeni Google açıklaması

Rekabet Kurumu, Google için uygulanan yaptırımlar ve Android cihazlar hakkında yeni bir açıklama yayınladı.


İlginizi çekebilir: Samsung, Türkiye’de yeni akıllı telefonlarını satmayacak (Telefonda) – VİDEO


Google Inc, Google International LLC ve Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti.den oluşan ekonomik bütünlüğün (Google), Android işletim sistemi ve mobil uygulama ve hizmetlerin sunumuna ilişkin davranışlarının ve Google ile cihaz üreticileri arasında imzalanan sözleşmelerin rekabeti ihlal edip etmediğinin tespiti amacıyla 09.02.2017 tarihinde  soruşturma başlatılmıştı.

Bu kapsamda temel olarak, Google’ın mobil işletim sistemleri pazarında sahip olduğu tekele yakın pazar gücünü, faaliyette bulunduğu diğer pazarlarda, özellikle de internet arama hizmetleri pazarında, hâkimiyetini korumak veya güçlendirmek amacıyla kötüye kullanıp kullanmadığı hususuna yoğunlaşılmıştır.

Yürütülen soruşturma sonucunda Google’ın cihaz üreticilerine getirdiği yükümlülükleri kullanarak, internet arama hizmeti pazarındaki diğer rakiplerinin ürünlerinin mobil cihazlara yüklenmesine engeller getirdiği ve mobil cihazlarda tek arama hizmeti sağlayıcısı olması koşuluyla mobil cihaz üreticilerine finansal destek sağladığı tespit edilmiştir.

Rekabet Kurumu'ndan yeni Google açıklaması

İçindekiler

  • Rekabet Kurumu Google’ı uyarmıştı!

Rekabet Kurumu Google’ı uyarmıştı!

Bu çerçevede, Google’a 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun (Kanun) uyarınca idari para cezası verildi. Ayrıca Kanun kapsamında ihlal sayılan uygulamalara son verip gerekli uyumu sağlaması için 6 ay süre tanındı. İlgili süre 06.08.2019 tarihinde sona ermiş Google ile ilgili sözleşmelerde yaptığı değişiklikleri Rekabet Kurumuna sunmuştur.

Google tarafından sunulan değişikliklerin, kurum tarafından yapılan soruşturma sonucunda tespit edilen ihlalleri ortadan kaldırmıştı. Fakat yetersiz kalacağı tespit edildiğinden, Google’a 07.11.2019 tarihinden itibaren Kanun’da öngörülen süreli (günlük) idari para cezası uygulanmaya başlandı. 

Google’ın soruşturmaya konu uygulamaları Avrupa Birliği (AB) ve Rusya Federasyonu nezdinde de benzer soruşturmalara konu olmuştur.  Rusya Federasyonu Rekabet Otoritesi tarafından yürütülen süreç Google’ın bu uygulamaları sonlandırmaya yönelik taahhütleri neticesinde sonuçlandırılmıştır. Yine, AB Komisyonu yürüttüğü incelemelerde konuyla ilgili olarak rekabet ihlali sonucuna ulaşmış ve Google’a 4,34 milyar Avro para cezası vermiştir. Bunun yanı sıra, AB Komisyonu tespit ettiği ihlalleri sona erdirmesi için Google’dan kurulumuz tarafından talep edilen yükümlülüklerden daha kapsamlı adımları atmasını istemiş ve bu talebin gereği Google tarafından yerine getirilmiştir.

Google’a şu anki süreçte, 4,34 milyar Avro para cezası verilmesi ve Rekabet Kurumu kararında yer alan yükümlülükleri eksiksiz bir şekilde yerine getirmesi kararlaştırıldı.

Furkan Can

Furkan Can

Oyun ve teknoloji tutkunu, sıkı bir stream sever

HWP Podcast

Teknoloji gündemini HWP’den dinleyin!
Podcast’imize abone olun.

Apple PodcastsSpotifyGoogle PodcastsKarnaval
Hardware Plus - HWP

Copyright © 2025, EMY Medya

  • Künye
  • İletişim
  • Network
  • Leadergamer

HWP.com.tr hosting hizmeti LimonHost logosu tarafından verilmektedir.

Bizi takip edin

No Result
View All Result
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz

Copyright © 2025, EMY Medya