Haftanın Seçkisi

Xiaomi HyperOS 2.1 Xiaomi HyperOS 3

Xiaomi HyperOS 3.1 dağıtımı hızlandı! Küresel güncellemeyi alan modeller hangileri?

1 Haziran 2026
Eviniz için en doğru TV boyutunu nasıl seçersiniz?

Eviniz için en doğru TV boyutunu nasıl seçersiniz?

2 Haziran 2026
Tesla FSD davası Çin'de başladı! Otonom sürüş vaatleri pahalıya patlayabilir

Tesla FSD davası Çin’de başladı! Otonom sürüş vaatleri pahalıya patlayabilir

31 Mayıs 2026
Galaxy S27 serisine yeni kan geliyor! İşte Galaxy S27 Pro! #2

Samsung sıvı soğutma teknolojisini Galaxy serisine getirmeyi hedefliyor! Akıllı telefonlarda ısınma sorunu tarih mi oluyor?

1 Haziran 2026
Google Gemini kullanıcılarının isyanı karşılık buldu! Yeni limitler nasıl değişiyor?

Google Gemini kullanıcılarının isyanı karşılık buldu! Yeni limitler nasıl değişiyor?

30 Mayıs 2026
Hardware Plus - HWP
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
  • 5G Telefonlar
No Result
View All Result
Hardware Plus - HWP
No Result
View All Result
Reklam

Microsoft Copilot Fiyatı Belli Oldu! Biz Yine Dövize Ezildik!

Microsoft cephesinin ofis uygulamalarını coşturacak Microsoft Copilot yapay zeka asistanının fiyatı belli oldu! Türkiye yine çaresiz!

Yazı: Onur Balbaşı
19 Temmuz 2023
Kategori: Haber, Yapay Zeka
Okuma süresi: 2 mins read
microsoft

Microsoft, ofis uygulamalarına entegre edeceği yapay zekâ destekli Copilot özelliği için fiyatlandırmasını açıkladı. Copilot, ofis uygulamalarında otomatik metin oluşturma, özetleme, Excel verilerini analiz etme ve Powerpoint sunumları oluşturma gibi birçok yeteneğe sahip olan GPT-4 tabanlı bir yapay zekâ sistemi olarak dikkat çekiyor. Ancak Türkiye’deki fiyatlara hiçbir işletme yetişemeyecek!

İçindekiler

  • Türkiye Yine Döviz Kurları Karşısında Çaresiz!

Türkiye Yine Döviz Kurları Karşısında Çaresiz!

Microsoft’un yaptığı açıklamaya göre Copilot, kullanıcı başına ekstra 30 dolarlık bir ücretle kullanıcılara sunulacak. Bu ücret, özellikle işletmeler için ciddi bir maliyet artışı anlamına geliyor. Zira “Microsoft 365 E3” adlı temel abonelik paketi zaten 36 dolar civarında satılıyor. Dolayısıyla, Copilot desteğini eklemek isteyen müşterilerin her çalışan başına 30 dolar daha ödemesi gerekecek.

Türkiye’de ise Microsoft’un yerel fiyatlandırma yapmadığı için, Türk müşterilerin de benzer bir mali yükle karşılaşması bekleniyor. Anlık dolar kuru ile Copilot’un işletmelere maliyeti 810 TL civarında olacak. Yani yapay zeka desteğiyle işletmelerinin üretkenliğini artırmak isteyen müşteriler, çalışan başına 810 TL’lik bir ücret durumunda kalacak.

Copilot, ofis uygulamalarındaki verimliliği artıracak ve kullanıcıların işlemlerini kolaylaştıracak bir yapay zekâ sistemi olarak dikkat çekiyor. Bu sistemin GPT-4 ile desteklenmesi, Copilot’un metin oluşturma, özetleme ve veri analizi gibi görevlerde oldukça başarılı olduğunu gösteriyor.

Ancak, yapay zekâ desteğinin ek maliyeti, işletmeleri düşündürüyor. Microsoft 365 E3 aboneliğinin yanında her kullanıcı başına 30 dolar ek ücret talep edilmesi, birçok şirketin bütçesini etkileyecek gibi görünüyor. Türkiye’de de benzer bir durumla karşılaşılacağı düşünüldüğünde, Copilotun ülkemizdeki işletmeler için tercih edilebilirlik konusunda endişeler yarattığı görülüyor.

Copilot’un ne zaman kullanıma sunulacağı konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak, hizmetin test aşamasında olduğu biliniyor. Yakın bir gelecekte, Microsoft’un internet sitesinde güncelleme yaparak Copilot için nihai fiyatları duyurması bekleniyor.

Sonuç olarak, Microsoft’un ofis uygulamalarına getireceği Copilot yapay zekâ desteği, verimliliği artıracak ve işlemleri kolaylaştıracak bir özellik olarak öne çıkıyor. Ancak, ek maliyeti nedeniyle bazı işletmeler için tercih edilebilirlik konusunda soru işaretleri oluşuyor. Copilot’un ne zaman tam olarak kullanıma sunulacağı ve Türkiye fiyatlandırmasının nasıl olacağı merakla bekleniyor.

İlginizi Çekebilir: Microsoft Calibri Yazı Tipine Veda Etti! Hoş Geldin Aptos!

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizce GPT-4 destekli Microsoft Copilot beklenen üretkenlik artışını sağlayacak mı? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında belirtebilirsiniz. Daha fazlası için bizi takip etmeyi unutmayın!

Onur Balbaşı

Onur Balbaşı

Teknoloji medyası kariyerine editör olarak adım atan Onur, HWP'de Yazı İşleri Müdürü görevini üstlendi. Beş yıllık medya deneyimi boyunca akıllı telefonlar, mobil teknolojiler ve donanımlar üzerine kapsamlı içerikler üreterek okurlara aktardı. Görevi süresince yalnızca içerik yönetimiyle sınırlı kalmayıp, süreçleri otomatize eden arka plan sistemleri kurgulayan Onur, günümüzde teknoloji üretimine odaklanarak çalışmalarını yazılım mühendisliği alanında sürdürüyor.

HWP Podcast

Teknoloji gündemini HWP’den dinleyin!
Podcast’imize abone olun.

Apple PodcastsSpotifyGoogle PodcastsKarnaval
Hardware Plus - HWP

Copyright © 2025, EMY Medya

  • Künye
  • İletişim

HWP.com.tr hosting hizmeti LimonHost logosu tarafından verilmektedir.

Bizi takip edin

No Result
View All Result
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
  • 5G Telefonlar

Copyright © 2025, EMY Medya