Profesyoneller dahil her seviyeden fotoğraf tutkununun sahip olmak istediği makineler üreten asırlık firma Leica, sektörün efsanevi firmalarından biri. Şimdi fotoğrafçılık alanının en gözde markalarından Leica’dan yepyeni bir model geliyor, Leica T.
Leica T, muhteşem bir alüminyum işçiliğine sahip. El yapımı olan bu makinelerin dış kısmı tek parça alüminyumdan yapılmış ve çok sade güzel bir tasarımı var. Makinenin tasarımında Leica, Audi’nin tasarımcılarından yardım almış. Leica T’nin dışının tek parçadan oluşması da onu diğer makinelere göre çok daha sağlam ve estetik gösteriyor. Leica, el yapımı gerçekleştirdiği Leica T’nin üretimin aşamalarından bir çok fotoğraf servis etti.
Leica’nın yeni modelinde sensör için Panasonic yerine Sony’den yardım alınmış. Leica T 16 MP sensöre sahip ve kontrast tabanlı odaklama kullanılmış. Fotoğraf makinesinin lensleri ise şimdilik sınırlı. Eğer Leica T sahibi olmak istiyorsanız, şimdilik 18-56mm F3.5-5.6 ve 23mm F2 prime lens seçenekleriniz bulunuyor. Yakın zamanda firma bu lenslere, 11-23mm F3.5-4.5 ve 55-135mm F3.5-4.5 lensler de eklemeyi planlıyor.
Akıllı telefonlar ile kontrol edilebilen fotoğraf makinesi, dahili Wi-Fi özelliğine sahip. Ayrıca makinenin arka kısmında 3.7 inçlik bir dokunmatik ekran bulunuyor. Makinenin neredeyse bütün ayarları bu dokunmatik ekrandan yapılıyor.
Leica T yapımına, 1 kiloluk alüminyum bloğun makinelerde biçimlendirilerek 94 gramlık ana gövde elde edilmesi ile başlıyor. Sonrasında 45 dakika süresince zımparalanan Laica T’nin gövdesi mükemmel şeklini alıyor. İnanmayanlar için ise Leica 45 dakikalık zımparalama videosunu paylaştı.
[vsw id=”92073118″ source=”vimeo” width=”680″ height=”448″ autoplay=”no”]
Leica T her ne kadar estetik ve kaliteli bir makine olsa da fiyatı biraz pahalı. Sadece gövdesi için ödemeniz gereken para 1850 dolar. Lens isterseniz sadece 18-56mm gibi bir lens için 1750 dolar ödemeniz gerekiyor. Yani toplamda bu makine için 3600 dolar ödemeniz gerekiyor.
İçindekiler
Nokia resmi olarak satıldı