İşTurkcell reklamı

Bu yazıda neler var?

  • Spotify güncellemesi ses düğmelerini bozdu

Haftanın Seçkisi

HONOR

HONOR 400 Serisi neler sunuyor? | Çok yakında tanıtılacak!

19 Mayıs 2025
samsung

YARI FİYATINA AYNI TELEFON?! | Samsung Galaxy A56 vs Galaxy S25

17 Mayıs 2025
galaxy s25 ultra

Galaxy S25 Mayıs 2025 güncellemesi yayınlandı! İşte yenilikler!

16 Mayıs 2025
HUAWEI

EN İYİ AÇIK TASARIMLI KULAKLIK! | HUAWEI FreeBuds 6 İncelemesi

18 Mayıs 2025
google ai ultra fiyatı nasıl kullanılır

Google AI Ultra tanıtıldı! Fiyatı ne kadar, nasıl kullanılır?

21 Mayıs 2025
Hardware Plus - HWP
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
No Result
View All Result
Hardware Plus - HWP
No Result
View All Result

iPhone ve Spotify çıkmaza girdi!

Yazı: Ender Öztürk
30 Ağustos 2024
Kategori: Uygulama, Haber
Okuma süresi: 2 dakika
Spotify fiyat

Spotify kullanıcıları, iPhone’larındaki fiziksel ses düğmelerini kullanarak bağlı cihazlarda ses kontrolü yapamayacak. Spotify, destek sayfasında yaptığı güncellemeyle Apple’ın bu özelliği devre dışı bıraktığını ve kullanıcıları geçici ve can sıkıcı çözümlere yönlendirdiğini açıkladı.

Bu değişiklik, kullanıcıların telefonları üzerinden hoparlör, oyun konsolu, akıllı TV, bilgisayar gibi cihazlarda Spotify’ı kontrol edebilmesini sağlayan Spotify Connect özelliğini etkiliyor. Artık iPhone kullanıcıları, ses seviyesini ayarlamak için yalnızca Spotify uygulamasındaki kaydırıcıyı kullanabilecek. Spotify, değişikliğin 3 Eylül’de yürürlüğe gireceğini belirtse de bazı kullanıcılar bu değişikliği şimdiden deneyimlemeye başladı.

İçindekiler

  • Spotify güncellemesi ses düğmelerini bozdu

Spotify güncellemesi ses düğmelerini bozdu

iPhone kullanıcıları, fiziksel ses düğmelerine bastıklarında, Spotify “Sesi değiştirmek ister misiniz?” yazılı bir bildirim gösteriyor. Kullanıcıların bu bildirime dokunup ses kaydırıcısını manuel olarak kullanmaları gerekiyor. Uygulama açık olduğunda ses düğmesine basmak, kaydırıcının otomatik olarak ekrana gelmesine sebep oluyor.

Spotify, bu değişikliğin sorumlusunun Apple olduğunu ve Apple’ın, Apple Music’in üçüncü taraf cihazlarda çalışmasını sağlayan teknolojiyi diğer müzik servisleriyle paylaşmadığını belirtti. Bu kısıtlamanın, iPhone’un ses düğmeleri ile bağlı cihazların ses kontrolünün “kararsız” hale gelmesine, ses seviyesinde ani değişimlere ve diğer oynatma hatalarına neden olduğunu savundu.

İlginizi Çekebilir: iPhone 17 RAM kapasitesi artıyor, parayı veren düdüğü çalar!

Spotify, bu değişikliklerin kalıcı ve yüksek kaliteli bir ses kontrolü sunacağını iddia etse de kullanıcılar, özellikle fiziksel düğmelerin işlevsiz hale gelmesinden rahatsız olabilir. Spotify’ın açıklamasında, “Apple’dan, Apple dışı cihazları kontrol eden uygulamalar için Apple TV ve HomePod’da sunduğu gibi bir çözüm sunmasını istedik,” ifadeleri yer aldı. Apple, bu taleplerin karşılanması için uygulamaların HomePod ile entegre olmasını şart koştu.

ucuz spotify

Spotify, Apple’ın Google ve Samsung gibi diğer şirketlerle kıyaslandığında sınırlı bir birlikte çalışabilirlik sunduğunu, bu durumun ise AB’nin Dijital Piyasalar Yasası’na aykırı olabileceğini belirtti. Yasa, büyük dijital platformların üçüncü taraf hizmetlere daha açık olmasını gerektiriyor. Spotify’ın bu noktada Apple’ın “dijital kapıcı” rolünü eleştirerek, bu durumu yasal bir sorun olarak gördüğü anlaşılıyor.

Apple’ın HomePod’una entegre olmayan birçok müzik hizmeti, doğrudan bu cihazdan yayın yapamıyor ve kullanıcıları AirPlay gibi alternatif yöntemlere yönlendiriyor. iOS 17’deki bir güncelleme, kullanıcıların Siri’den bir AirPlay oturumu başlatmasını isteyerek bu süreci biraz daha kolaylaştırsa da, birçok kullanıcı için pratiklikten uzak kalabilir.

Ender Öztürk

Ender Öztürk

HWP Podcast

Teknoloji gündemini HWP’den dinleyin!
Podcast’imize abone olun.

Apple PodcastsSpotifyGoogle PodcastsKarnaval
Hardware Plus - HWP

Copyright © 2025, EMY Medya

  • Künye
  • İletişim
  • Network
  • Leadergamer

HWP.com.tr hosting hizmeti LimonHost logosu tarafından verilmektedir.

Bizi takip edin

No Result
View All Result
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz

Copyright © 2025, EMY Medya