Haftanın Seçkisi

Xiaomi

Alabileceğiniz En Yeni Xiaomi Telefonlar!

12 Ağustos 2026
Zorlu Koşullara Dayanıklı Outdoor Akıllı Saat: Black Shark GS3

Zorlu Koşullara Dayanıklı Outdoor Akıllı Saat: Black Shark GS3

11 Ağustos 2026
Adreno 850 ve 2nm Mimarisiyle Zirveye: İşte Snapdragon 8 Elite Gen 6 Pro’nun Test Sonuçları

Adreno 850 ve 2nm Mimarisiyle Zirveye: İşte Snapdragon 8 Elite Gen 6 Pro’nun Test Sonuçları

14 Ağustos 2026
oppo

Gençler OPPO Reno16 Pro Deneyimliyor! | Sosyal Medya İçin İyi mi?

13 Ağustos 2026
tarifeler

EN UCUZ OPERATÖR TARİFELERİ! (Ağustos 2026)

11 Ağustos 2026
Hardware Plus - HWP
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
  • 5G Telefonlar
No Result
View All Result
Hardware Plus - HWP
No Result
View All Result
Reklam

Instagram satışları ne olacak? Instagram’dan ürün satanların zararı karşılanacak mı?

Yazı: Onur Balbaşı
6 Ağustos 2024
Kategori: Haber, Gündem, Sosyal Medya
Okuma süresi: 2 mins read
Instagram satışları ne olacak

Instagram satışları ne olacak? Instagram’dan ürün satanların zararı karşılanacak mı? sorusu, Instagram erişim engeli sonrası en sık sorulan soruların başında geliyor. Bildiğiniz üzere birçok kullanıcı Instagram üzerinden satış yapıyor ve para kazanıyor. Peki Instagram’ın kapatılması sonrası satışları dip yapan esnaf ne yapacak? Instagram satışları ne olacak? Instagram’dan ürün satanların zararı karşılanacak mı? İşte Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın açıklamaları.

İçindekiler

  • Instagram satışları ne olacak? Instagram’dan ürün satanların zararı karşılanacak mı? Ticaret Bakanı açıkladı

Instagram satışları ne olacak? Instagram’dan ürün satanların zararı karşılanacak mı? Ticaret Bakanı açıkladı

Instagram satışları ve sosyal medya üzerinden yapılan alışverişler son dönemde Türkiye’de yoğun tartışmalara neden oldu. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Instagram’a getirilen erişim engelinin e-ticaret üzerinde olumsuz etkileri olabileceğine dair iddialara yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Bolat, Instagram ve benzeri sosyal medya platformlarından yapılan satışların büyük çoğunluğunun kayıt dışı olduğunu belirtti. Bu satışların genellikle telefon veya WhatsApp üzerinden iletişim kurularak yapıldığını, dolayısıyla e-ticaret kapsamında değerlendirilemeyeceğini söyledi. Bu durumun, vergi gelirlerinde önemli kayıplara neden olduğunu vurguladı.

Instagram satışları ne olacakBolat, Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun’un Trendyol, Hepsiburada ve Yemeksepeti gibi büyük platformları düzenlediğini, ancak Instagram satışları gibi doğrudan iletişimle yapılan işlemleri kapsamadığını belirtti. Bu tür satışların yasal olarak e-ticaret kabul edilmesi için, tüm işlemlerin elektronik ortamda yapılması gerektiğini ifade etti.

Instagram satışları üzerinden yapılan işlemlerin çoğunlukla kayıt dışı olduğuna dikkat çeken Bolat, bu durumun haksız rekabete yol açtığını ve vergi kayıplarına neden olduğunu söyledi. Ayrıca, bu tür satışların tüketiciler için de çeşitli riskler taşıdığını belirtti.

Bakan, Instagram ve benzeri platformların, işletmeler ve bireyler için önemli bir tanıtım aracı olduğunu, ancak bu platformlar üzerinden yapılan satışların daha sıkı denetlenmesi gerektiğini ifade etti. Kayıt dışı satışların önlenmesi ve vergi kayıplarının azaltılması için gerekli adımların atılacağını söyledi.

Yani sonuç olarak, Instagram satışları ne olacak? Instagram’dan ürün satanların zararı karşılanacak mı? diye soruyorsanız, Instagram’dan yapılan satışlara bakanlığın pek de sıcak bakmadığını söylemek mümkün. Bu zararın karşılanması ise söz konusu olmayacak gibi duruyor.

İlginizi Çekebilir: Abdülkadir Uraloğlu Instagram açıklaması geldi! Açıldı mı?

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizce Instagram’dan ürün satmak için kötü bir zaman mı? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında belirtebilirsiniz. Daha fazlası için bizi takip etmeyi unutmayın!

Onur Balbaşı

Onur Balbaşı

Teknoloji medyası kariyerine editör olarak adım atan Onur, HWP'de Yazı İşleri Müdürü görevini üstlendi. Beş yıllık medya deneyimi boyunca akıllı telefonlar, mobil teknolojiler ve donanımlar üzerine kapsamlı içerikler üreterek okurlara aktardı. Görevi süresince yalnızca içerik yönetimiyle sınırlı kalmayıp, süreçleri otomatize eden arka plan sistemleri kurgulayan Onur, günümüzde teknoloji üretimine odaklanarak çalışmalarını bilgisayar mühendisliği alanında sürdürüyor.

HWP Podcast

Teknoloji gündemini HWP’den dinleyin!
Podcast’imize abone olun.

Apple PodcastsSpotifyGoogle PodcastsKarnaval
Hardware Plus - HWP

Copyright © 2025, EMY Medya

  • Künye
  • İletişim

HWP.com.tr hosting hizmeti LimonHost logosu tarafından verilmektedir.

Bizi takip edin

No Result
View All Result
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
  • 5G Telefonlar

Copyright © 2025, EMY Medya