Haftanın Seçkisi

The Boys

The Boys dizisinin final sezonunun ilk fragmanı yayınlandı!

8 Aralık 2025
İstanbulkart 2025 Wrapped

İstanbulkart 2025 Wrapped yayınlandı! Nasıl bakılır?

8 Aralık 2025
netflix warner bros

Netflix, Warner Bros’u satın alıyor! Netflix fiyatlarına zam gelir mi?

5 Aralık 2025
telefonlar

Türkiye’ye Gelmeyen Harika Telefonlar!

10 Aralık 2025
iPhone

EN İYİ SES KİMDE? | Magic7 Pro vs Magic8 Pro vs Xiaomi 15 Ultra vs iPhone 17 Pro Max vs POCO F8 Ultra

4 Aralık 2025
Hardware Plus - HWP
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
  • 5G Telefonlar
No Result
View All Result
Hardware Plus - HWP
No Result
View All Result
Reklam

Hyundai Boston Dynamics’i alarak arabaları dönüştürmeye çalışıyor olabilir!

Yazı: Hüseyin Yılmazer
8 Aralık 2020
Kategori: Genel
Okuma süresi: 3 dakika
Hyundai Boston Dynamics

Hyundai Boston Dynamics’i alarak arabaları dönüştürmeye çalışıyor olabilir. Bloomberg raporuna göre Softbank; Boston Dynamics’i, 1 milyar dolara satmak istiyor.  Bunun zor şartlarda ilerleyebilen bir arabanın geliştirilebileceğine işaret eden uzmanlar bazı spekülasyonları öne sürüyor.


İlginizi Çekebilir: Hyundai’nin lüks markası Genesis, GV70’in tasarımını paylaştı!


İçindekiler

  • Hyundai Boston Dynamics’i alarak arabaları dönüştürmeye çalışıyor olabilir !

Hyundai Boston Dynamics’i alarak arabaları dönüştürmeye çalışıyor olabilir !

Bloomberg raporuna göre Softbank’ın Güney Koreli otomobil üreticisi ile robotik şirketi Boston Dynamics Inc’i satmak için görüştüğü bildiriliyor. Hyundai neden robot köpekle bu kadar ilgileniyor? bunun Spot’un bacaklar ve otomasyon gidebilme konusuyla ilgili olduğunu düşünen uzmanlar; Hyundai, bu uzuvları tamamen vahşi yürüyen araba konseptine uyarlamak isteyebilir, ve buradaki teknolojiyi diğer araçlarına uygulayarak kendi kendine gidebilen araç tasarımını hızlandırmak istiyor olabilir.

Hyundai Boston DynamicsHyundai Boston Dynamics'i alarak arabaları dönüştürmeye çalışıyor olabilir!


Hyundai, Las Vegas‘taki 2019 Tüketici Elektroniği Fuarı’nda bir dizi elektrikli araç tanıttı. Bu araçlardan bir tanesi ise bacaklı böcek görünümlü “Elevate” konsepti idi. Bu konsepte göre araba otoban hızlarında sürüş yapabiliyor, 2 metre duvarlara tırmanabiliyor ve 2 metre genişliğindeki boşlukların üzerinden geçme yeteneğine sahip ve onu temelde Star Wars‘tan bir “AT-AT” olarak gösteriyordu.


Hyundai Boston Dynamics

Ocak 2019‘da yaptığı bir basın açıklamasında Hyundai, Elevate konseptinin ilk “Nihai Hareketlilik Aracı” olduğunu söyledi. Temelde dünyanın ilk ayaklı arabası anlamına gelen bu sözcük arama kurtarma operasyonlarında olası bir çözüm olarak şirketin çözümlerinde yer alacak. Hyundai’nin başkan yardımcısı John Suh, açıklamasında “Bir tsunami veya deprem vurduğunda, mevcut kurtarma araçları yalnızca ilk müdahale ekiplerini enkaz alanının kenarına gönderebilir. Yolun geri kalanını yürüyerek gitmeleri gerekir. Elevate, olay yerine kadar gidebilir ve sel enkazının veya ufalanmış betonun üzerine tırmanabilir” dedi.

Yılan robotlardan; drone filolarına kadar gördüğümüz en havalı robotlardan bazılarını göz önünde bulundurursak bu çok şaşırtıcı değil; şimdiye kadar mağaralarda kurtarma operasyonlarından, nükleer tesislerde tehlikeli incelemelere kadar bir çok işi robotlar üstlenmiş durumda.

1992‘de Boston Dynamics, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nden ayrıldı. Google’ın ana şirketi Alphabet, şirketi 2013‘te açıklanmayan bir meblağ karşılığında satın aldı. Dört yıl sonra Softbank, Boston Dynamics’i satın aldı. Bu anlaşmanın ayrıntıları kamuoyuna açıklanmadı. Soft bank satış konusunu henüz kesinleştirmese de medyada büyük ilgi gördüğünü söyleyebiliriz.

Kaynak: Bloomberg, Popularmechanics

 

Hüseyin Yılmazer

Hüseyin Yılmazer

Selam Mustafa Kemal Üniversitesi Havacılık Yönetiminden mezun oldum. 2017-2019 yılları arasında toplamda 120 şehir gezdim. Teknoloji ve doğayı severim .

Reklam

HWP Podcast

Teknoloji gündemini HWP’den dinleyin!
Podcast’imize abone olun.

Apple PodcastsSpotifyGoogle PodcastsKarnaval
Hardware Plus - HWP

Copyright © 2025, EMY Medya

  • Künye
  • İletişim

HWP.com.tr hosting hizmeti LimonHost logosu tarafından verilmektedir.

Bizi takip edin

No Result
View All Result
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
  • 5G Telefonlar

Copyright © 2025, EMY Medya