Haftanın Seçkisi

türkiye'de en çok satılan araçlar türkiye en çok satan araç markaları

Türkiye’de en çok satılan otomobiller neler? İşte Mayıs 2025 en çok satan araçlar

3 Haziran 2025
amazon prime gaming

Amazon Prime Gaming Mayıs oyunlarına 5 oyun daha eklendi

30 Mayıs 2025
huawei pura 80 pro plus tasarım ön sipariş

Huawei Pura 80 Pro+ tasarımı resmen paylaşıldı! S25 Ultra sizlere ömür!

5 Haziran 2025
macos tahoe macos 26 ismi macos 26 tahoe

macOS 26 ismi ne olacak? İşte yeni macOS güncellemesi!

2 Haziran 2025
REDMAGIC

REDMAGIC 10 Air İnceleme | Hem Oyuncu, Hem Zarif, Hem Çok Güçlü!

2 Haziran 2025
Hardware Plus - HWP
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
No Result
View All Result
Hardware Plus - HWP
No Result
View All Result

Huawei Mate 40 tanıtım tarihi açıklandı!

Yazı: Baturhan Çelik
10 Ekim 2020
Kategori: Akıllı Telefonlar
Okuma süresi: 3 dakika
Huawei Mate 40

Huawei Mate 40 serisi için Eylül ayında yapılması beklenen lansman, hem ABD ambargosu hem de pandemi etkisi nedeniyle birçok markanın lansmanı gibi Ekim ayı içerisinde gerçekleşecek.


İlginizi çekebilir: Huawei Mate 40 Porsche Design, özel bir kamera modülüne sahip olacak


İçindekiler

  • Huawei Mate 40 için tarihler belli oldu!
  • Huawei Mate 40 serisi

Huawei Mate 40 için tarihler belli oldu!

Huawei Tüketici Elektroniği Grubu CEO’su ve Huawei İcra Direktörü Richard Yu, Huawei Mate 40 cihaz ailesi için küresel lansman etkinliğinin 22 Ekim’de yapılacağını duyurdu.

Huawei Mate 40

Bay Yu tarafından paylaşılan bir posterin yanı sıra, çok kısa bir tanıtım klibi de yayınlandı. Huawei Mate 40’ın, 22 Ekim’de tanıtılmasının ardından aynı gün içinde Çin’deki için ön siparişler alınmaya başlayacak ve 30 Ekim’de Çin mağazalarında satışa sunulacak. Maalesef uluslararası sürüm bilgisi şimdilik mevcut değil. Daha önceden mevcut olan bilgilere göre, bunun yıl sonundan önce gerçekleşmesi olası gözükmüyor.

 

https://twitter.com/smartvenkat95/status/1314804155081347072?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1314804155081347072%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.gsmarena.com%2Fhuawei_mate_40_announcement_event_officially_scheduled_for_october_22-news-45725.php

22 Ekim etkinliğinde üç model göreceğiz: Mate 40, Mate 40 Pro ve Mate 40 Pro +. Porsche Design ise yalnızca Pro + varyantı olacak. Doğrudan söylenmiyor, ama belli ki aynı günün sonunda Kirin 9000 hakkında bilgiler verilecek. Ayrıca Mate 40’ın yeni bir Leica kameraya, kenarları kavisli şelale ekrana, hızlı ve kablosuz şarj teknolojilerine sahip olması bekleniyor.

Huawei Mate 40 serisi

22 Ekim etkinliğinde üç model göreceğiz: Mate 40, Mate 40 Pro ve Mate 40 Pro +. Porsche Design ise yalnızca Pro + varyantı olacak. Doğrudan söylenmiyor, ama belli ki aynı günün sonunda Kirin 9000 hakkında bilgiler verilecek. Ayrıca Mate 40’ın yeni bir Leica kameraya, kenarları kavisli bir şelale ekrana, hızlı ve kablosuz şarj teknolojilerine sahip olması bekleniyor.

Önceki serinin aksine kavisli ekran tasarımının tüm serilerde sunulması bekleniyor. Ancak her birinin kavis eğriliği farklı olacak. Bunlar arasında Mate 40, 6.67 inç ekran boyutuna ve 90Hz yenileme hızına sahip kavisli bir ekran tasarımıyla karşımıza çıkacak.

 

Huawei Mate 40

Mate 40 Pro, daha büyük bir eğriliğe sahip “şelale ekranı” kullanacak. Aynı zamanda Mate 30 serisinde kaldırılan ses düğmesi geri dönecek. Fiziksel ses düğmesi olmayan önceki tasarım çok iyi bir girişimdi. Ancak gerçek deneyim açısından fiziksel düğmeler daha kullanışlı. Özel ekran boyutu hakkında çok kesin bir haber yok. Ancak daha önce sızdırılan koruyucu filmden Huawei Mate 40 Pro’nun Mate 40’tan biraz daha uzun olacağını görebiliyoruz. Huawei Mate 40 Pro’nun yaklaşık 6.8 inç olması bekleniyor. Ekranın yenileme hızı açısından daha önce 90Hz olduğu bildirilmişti. Ancak bunun 120Hz yenileme hızını da destekleyeceği yine sızdırılan bilgiler arasında var.

Kameralar açısından ise Mate 40 için 50 Megapiksel ana sensör, 20 Megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 8 Megapiksel telefoto kamerayla beraber 5x optik yakınlaştırmalı periskop modülününe sahip olması bekleniyor. Telefon ayrıca bir lazer otofokus modülüne de sahip olabilir. Kalan modüller muhtemelen ultra geniş ve ToF sensörleri olacaktır. İddia edilen son bir bilgi de 66 W’a kadar şarj hızlarını destekleyeceği yönünde.

Baturhan Çelik

Baturhan Çelik

Mühendisliğe ilgili, teknolojiye hayran biri.

HWP Podcast

Teknoloji gündemini HWP’den dinleyin!
Podcast’imize abone olun.

Apple PodcastsSpotifyGoogle PodcastsKarnaval
Hardware Plus - HWP

Copyright © 2025, EMY Medya

  • Künye
  • İletişim
  • Network
  • Leadergamer

HWP.com.tr hosting hizmeti LimonHost logosu tarafından verilmektedir.

Bizi takip edin

No Result
View All Result
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz

Copyright © 2025, EMY Medya