Haftanın Seçkisi

Kale Alarm X İzmir’de Satış Ekiplerinin Katılımıyla Tanıtıldı

Kale Alarm X İzmir’de Satış Ekiplerinin Katılımıyla Tanıtıldı

1 Haziran 2025
tarifeler

En İyi Ayrıcalıkları Sunan Tarifeler | Prime vs Platinum vs Red (Haziran 2025)

5 Haziran 2025
huawei pura 80 serisi huawei pura 80 çıkış tarihi özellikleri

Huawei Pura 80 çıkış tarihi açıklandı! İşte Pura 80 serisi!

4 Haziran 2025
one ui 8 beta one ui 8 beta türkiye var mı

Galaxy S23 One UI 8 Beta sayfası açıldı! Galaxy S23 Android 16 geliyor!

2 Haziran 2025
netflix türkiye zam

Netflix Türkiye abonelik ücretlerine zam geldi! Netflix fiyatı ne kadar?

5 Haziran 2025
Hardware Plus - HWP
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
No Result
View All Result
Hardware Plus - HWP
No Result
View All Result

Giyilebilir teknoloji ürünlerine yeni işlevler gelebilir

Yazı: Furkan Albayrak
12 Aralık 2020
Kategori: Giyilebilir Teknoloji, Haber
Okuma süresi: 2 dakika
giyilebilir teknoloji

Bluetooth tarafında gelen yeni iyileştirmeler, giyilebilir teknoloji ürünlerine Covid-19 takip özelliğinin gelmesi için yol açmışa benziyor.


İlginizi çekebilir: Fitbit bazı Sense akıllı saatlerini değiştirecek


Sıkça kullanılan belli sistemler, kullanıcıları sonrasında Covid-19 teşhisi konulmuş birinin yakınlarında bulunmuş olmaları durumunda uyarıyorlar. Bunu da Bluetooth üzerinden anonim cihaz bilgileri paylaşarak yapıyorlar. Özellikle telefonlar, kolay bir bağlantı sağlama kapasiteleriyle bu konuda bir numara konumundalar. Ancak çocuklar veya daha yaşlı kitleler baz alındığında, telefon kullanım oranı azalabiliyor.

Bundan dolayı, bileklik ve akıllı saatler gibi bazı giyilebilir teknoloji ürünleri de; yakın zamanda Bluetooth temelli bir sistem ile Covid-19 salgınını takip edebilmek için kullanılabilir. Özellikle kablosuz cihazlar için getirilebilecek ve standart hale gelecek bir destek, bu gibi kitlelerin de takip programlarında yer almalarını kolaylaştırabilir. Örneğin, okul yaşındaki bir çocuğun koluna takılabilecek Bluetooth destekli bir bileklik; topladığı anonim bilgileri belirli aralıklarla ebeveyninin akıllı telefonuna gönderebilir ve herhangi bir durumu ona iletebilir.

giyilebilir teknoloji

Covid-19 yayılımı hakkında Münih Teknik Üniversitesi’nin yürüttüğü araştırmanın yetkilisi olan Elisa Resconi; bu konuda salgının yayılımı ve kontrolü için kilit teşkil eden yaş gruplarında telefon kullanımının az olmasının yapılan takiplerde bazı zorluklara yol açtığını belirtiyor. Aynı zamanda bu tip giyilebilir cihazların, takip araştırmalarının bu gibi gruplara da yayılabilmesi açısından önem taşıdığını da söylüyor.

Bununla alakalı olarak Ağustos 2020’de bir topluluk kurulmuş ve yüz elliden fazla hissedarın ilgisini de çekmişti. Ancak şu anda ise Bluetooth SIG, bu konuda topluluktan gelecek olan geri bildirimleri bekliyor.

Furkan Albayrak

Furkan Albayrak

Dillerle ve onların iletişimi ile ilgilenen, bu iletişime de teknolojiyi eklemeye çalışan bir arkadaş.

HWP Podcast

Teknoloji gündemini HWP’den dinleyin!
Podcast’imize abone olun.

Apple PodcastsSpotifyGoogle PodcastsKarnaval
Hardware Plus - HWP

Copyright © 2025, EMY Medya

  • Künye
  • İletişim
  • Network
  • Leadergamer

HWP.com.tr hosting hizmeti LimonHost logosu tarafından verilmektedir.

Bizi takip edin

No Result
View All Result
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz

Copyright © 2025, EMY Medya