Haftanın Seçkisi

HP Araç İçi Kamera Sistemleri EVOFONE Güvencesiyle Satışta

HP Araç İçi Kamera Sistemleri EVOFONE Güvencesiyle Satışta

1 Temmuz 2026
EVOFONE, Fiyat/Performans Odaklı Black Shark Tablet Serisini Sunar!

EVOFONE, Fiyat/Performans Odaklı Black Shark Tablet Serisini Sunar!

26 Haziran 2026
Pluxee Müşteri Deneyimini Yapay Zekâ ile Dönüştürüyor: Taleplerin %95’i Self-Servis Çözülüyor

Pluxee Müşteri Deneyimini Yapay Zekâ ile Dönüştürüyor: Taleplerin %95’i Self-Servis Çözülüyor

1 Temmuz 2026
Sızıntılar Netleşti: Redmi Note 17 Ailesi Devasa Pilleriyle Geliyor

Sızıntılar Netleşti: Redmi Note 17 Ailesi Devasa Pilleriyle Geliyor

25 Haziran 2026
Midea Akıllı Vantilatör Çözümleri EVOFONE Güvencesiyle Evlerinizde

Midea Akıllı Vantilatör Çözümleri EVOFONE Güvencesiyle Evlerinizde

30 Haziran 2026
Hardware Plus - HWP
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
  • 5G Telefonlar
No Result
View All Result
Hardware Plus - HWP
No Result
View All Result
Reklam

“Beşinci Mevsim” Sergisi 30 Nisan’da Ortaköy Kethüda Hamamı’nda Açılıyor

Sanatçı Bayram Gümüş’ün eserlerinden oluşan “Beşinci Mevsim” sergisi,30 Nisan – 14 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’un tarihi yapılarından biri olan Ortaköy Kethüda Hamamı’nda ziyaret edilebilecek.

Yazı: Onur Balbaşı
12 Mart 2026
Kategori: Basın Bülteni, Haber, Kültür-Sanat
Okuma süresi: 3 mins read
“Beşinci Mevsim” Sergisi 30 Nisan’da Ortaköy Kethüda Hamamı’nda Açılıyor

Sanatçı Bayram Gümüş’ün eserlerinden oluşan “Beşinci Mevsim” sergisi, küratörlüğünü Kerem Bozkurt’un üstlendiği ve BYARTOFFICIAL tarafından düzenlenen proje kapsamında sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Sergi, 30 Nisan – 14 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’un tarihi yapılarından biri olan Ortaköy Kethüda Hamamı’nda ziyaret edilebilecek.

İçindekiler

  • “Beşinci Mevsim” Sergisi 30 Nisan’da Ortaköy Kethüda Hamamı’nda Açılıyor
  • Tarihi bir mekânda çağdaş sanat buluşması
  • Sergi kapsamında söyleşi programı
  • Sergi Bilgileri
  • Program

“Beşinci Mevsim” Sergisi 30 Nisan’da Ortaköy Kethüda Hamamı’nda Açılıyor

Resmî açılışı 30 Nisan akşamı gerçekleştirilecek olan sergi, sanatçının doğa, şehir yaşamı ve gündelik hayatı ele aldığı eserlerini izleyiciyle bir araya getirirken, tarihi bir mekânda çağdaş sanat deneyimi sunmayı amaçlıyor. Sergi kapsamında ziyaretçiler, sanatçının kendine özgü anlatım diliyle şekillenen resimleriyle farklı bir zaman ve mekân algısını keşfetme fırsatı bulacak.

“Beşinci Mevsim” Sergisi 30 Nisan’da Ortaköy Kethüda Hamamı’nda Açılıyor“Beşinci Mevsim” sergisi, adından da anlaşılacağı üzere izleyiciyi takvimlerde yer almayan, alışılmış zaman algısının ötesine geçen bir düşünceye davet ediyor. Bayram Gümüş’ün eserleri; doğa manzaraları, köy yolları, şehirler, evler ve sokaklardan oluşan gündelik yaşam sahnelerini naif bir anlatım diliyle yorumluyor.

Sergide yer alan resimlerde görülen kalabalık şehirler, sokaklar ve doğa manzaraları yalnızca görsel birer kompozisyon değil; aynı zamanda sanatçının hafızasından süzülen hatıraların, çocukluk anılarının ve gündelik hayatın resimsel bir anlatımı olarak dikkat çekiyor.

“Beşinci Mevsim” Sergisi 30 Nisan’da Ortaköy Kethüda Hamamı’nda AçılıyorSanatçının çalışmalarında naif sanat geleneğinin içtenliği ile çağdaş bir bakış açısı bir araya geliyor. Eserlerdeki şehirler kalabalık olsa da huzur duygusu kaybolmuyor; mekânlar insanı sıkıştıran değil, aksine geniş bir zaman duygusu içinde varlığını sürdüren alanlar olarak tasvir ediliyor. Böylece izleyici, resimlerde yalnızca mekânı değil, aynı zamanda sanatçının hayal dünyasını ve duygusal hafızasını da deneyimleme imkânı buluyor.

Tarihi bir mekânda çağdaş sanat buluşması

Sergiye ev sahipliği yapacak olan Ortaköy Kethüda Hamamı, Osmanlı mimarisinin en önemli isimlerinden Mimar Sinan tarafından inşa edilen tarihi yapılardan biri olarak biliniyor. Yüzyıllar boyunca İstanbul’un sosyal yaşamının bir parçası olan bu tarihi hamam, günümüzde kültürel ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yaparak farklı dönemleri bir araya getiren bir buluşma noktası haline geliyor.

“Beşinci Mevsim” Sergisi 30 Nisan’da Ortaköy Kethüda Hamamı’nda Açılıyor“Beşinci Mevsim” sergisiyle birlikte Kethüda Hamamı’nın taş duvarları, geçmiş ile günümüz arasında yeni bir diyalog kuruyor. Sergide yer alan eserler, tarihi mimari dokunun içinde sergilenerek izleyicilere hem mekânın tarihini hem de sanatçının görsel dünyasını birlikte deneyimleme imkânı sunuyor.

Sergi kapsamında söyleşi programı

Sergi programı kapsamında ayrıca 9 Mayıs tarihinde yazar ve akademisyen Pelin Batu’nun katılımıyla sanat, kültür ve bellek üzerine bir söyleşi gerçekleştirilecek. Bu etkinlikte sanatın toplumsal hafızayla ilişkisi, kültürel mirasın güncel sanat üretimleri üzerindeki etkisi ve sanatın gündelik yaşamla kurduğu bağ üzerine değerlendirmeler yapılacak.

“Beşinci Mevsim” sergisi, ziyaretçileri yalnızca bir sanat etkinliğine değil; aynı zamanda zaman, hafıza ve mekân kavramlarını yeniden düşünmeye davet eden bir deneyime çağırıyor.

Sergi Bilgileri

Sergi: Beşinci Mevsim

Sanatçı: Bayram Gümüş

Düzenleyen: BYARTOFFICIAL

Küratör: Kerem Bozkurt

Tarih: 30 Nisan – 14 Mayıs

Mekân: Ortaköy Kethüda Hamamı

Program

30 Nisan

16:00 – 17:30 | Medya Özel Turu

18:00 – 21:00 | Resmî Açılış

09 Mayıs

15:00 | Pelin Batu ile Söyleşi

Onur Balbaşı

Onur Balbaşı

Teknoloji medyası kariyerine editör olarak adım atan Onur, HWP'de Yazı İşleri Müdürü görevini üstlendi. Beş yıllık medya deneyimi boyunca akıllı telefonlar, mobil teknolojiler ve donanımlar üzerine kapsamlı içerikler üreterek okurlara aktardı. Görevi süresince yalnızca içerik yönetimiyle sınırlı kalmayıp, süreçleri otomatize eden arka plan sistemleri kurgulayan Onur, günümüzde teknoloji üretimine odaklanarak çalışmalarını bilgisayar mühendisliği alanında sürdürüyor.

HWP Podcast

Teknoloji gündemini HWP’den dinleyin!
Podcast’imize abone olun.

Apple PodcastsSpotifyGoogle PodcastsKarnaval
Hardware Plus - HWP

Copyright © 2025, EMY Medya

  • Künye
  • İletişim

HWP.com.tr hosting hizmeti LimonHost logosu tarafından verilmektedir.

Bizi takip edin

No Result
View All Result
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
  • 5G Telefonlar

Copyright © 2025, EMY Medya