Haftanın Seçkisi

Spotify Hi-Fi

Spotify yeni özelliği çok sevilecek! İşte son yenilik!

14 Mart 2026
2027 Honda Civic

2027 Honda Civic ortaya çıktı! Nasıl olacak?

17 Mart 2026
Apple yeni Instagram hesabı açtı! İşte yeni Apple sosyal medya hesabı!

Apple yeni Instagram hesabı açtı! İşte yeni Apple sosyal medya hesabı!

13 Mart 2026
BYD Manisa yatırımı gerçekleşmezse yaptırım yolda! Bakan açıkladı! #1

BYD Manisa yatırımı gerçekleşmezse yaptırım yolda! Bakan açıkladı!

16 Mart 2026
TCL ve Samsung arasında QLED TV krizi! Neler yaşandı? #1

TCL ve Samsung arasında QLED TV krizi! Neler yaşandı?

15 Mart 2026
Hardware Plus - HWP
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
  • 5G Telefonlar
No Result
View All Result
Hardware Plus - HWP
No Result
View All Result
Reklam

Bakan Uraloğlu GSM operatörleri ile görüşme yaptı! İşte açıklaması!

İstanbul depremi sonrasında yaşanan iletişim sorunları GSM operatörleri hakkında tepkilere neden olmuştu. Bakan Uraloğlu bu konuda açıklama yaptı.

Yazı: Rukiye Pancar
24 Nisan 2025
Kategori: Haber, Gündem
Okuma süresi: 3 dakika
GSM

İstanbul depremi sonrasında yaşanan iletişim problemleri vatandaşları endişelendirmiş ve GSM operatörleri hakkında tepkilere neden olmuştu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, üç büyük GSM operatörü ile yaptığı toplantı sonrasında, konu ile alakalı detayları kamuoyuyla paylaşıldı.

İçindekiler

  • İstanbul Depremi sonrası Bakan Uraloğlu GSM operatörleri ile toplantı yaptı! 

İstanbul Depremi sonrası Bakan Uraloğlu GSM operatörleri ile toplantı yaptı! 

İstanbul’da yaklaşık 20 bin GSM baz istasyonu bulunduğuna dikkat çeken Bakan Uraloğlu, bu istasyonların deprem anında herhangi bir fiziksel zarar görmediğini ifade etti. Yani sistemsel olarak bir yıkım söz konusu değil, ancak iletişim yoğunluğu ciddi anlamda hissedildi.GSM

Bakan Uraloğlu, “İstanbul’da yaklaşık 3 operatörümüzün yaklaşık 20 bin adet baz istasyonu söz konusu. Bu baz istasyonlarından hiçbirinde deprem nedeniyle herhangi bir kapsama sorunu yaşamadığımızı söylemek isterim.. Biz arkadaşlarımızla sahayı kontrol ediyoruz. Bugün de ilgili Bakan Yardımcımız, BTK Başkanımız, Turkcell, Türk Telekom, Vodafone yöneticilerimizle bir araya gelerek durum tespiti yaptık. İstanbul’da yaklaşık 3 operatörümüzün 20 bin adet baz istasyonu söz konusu. Bu baz istasyonlarının hiçbirinde kapsama problemi yaşamadığımızı söylemek isterim. Enerjisi kesildi veya yıkıldı diye bir problem olmadı. Hepsi ayakta kalmış oldu.” sözleriyle teknik alt yapının sağlamlığını vurguladı.

Bakan Uraloğlu “Normalin 2.5 kat kapasiteyi karşılayabildiğimizi ifade etmek istiyorum. Dünkü depremlerde 7 ile 10 kat ses görüşmesi kapasitesinin oluştuğunu söyleyebilirim. Web tabanlı, internet üzerinden iki kat artış olduğunu söyleyebilirim. Biz mevcut aramaların yüzde 75’ini karşıladık. Yüzde 25’i ise maalesef onları karşılayamadık.” şeklinde açıklama yaptı.

“İnternet tabanlı uygulamalarda hiçbir problem yaşanmadı” diyen Bakan Uraloğlu, kullanıcıların bu tarz platformlara yönelmesinin önemine değindi. GSM operatörü yöneticileri ile BTK ve Haberleşme Genel Müdürlüğü’nün de dahil olduğu toplantılarda, kriz anı yönetiminin daha etkin hale getirilmesi için yeni yatırımların gündeme alındığını belirtti.

“GSM operatörlerine en büyük ceza yeni yatırımların yapılması” açıklaması da bu sürecin dönüşümünü gözler önüne serdi. Hava yolu taşımacılığına dair de bilgi veren Bakan Uraloğlu, tavan fiyat uygulamasının aşılmadığını ve gerekirse ücretsiz bile hizmet sunabileceklerini vurguladı.

İstanbul’dan çıkışlarda Kuzey Marmara Otoyolu’nun etkin kullanıldığını, altyapının bu zorlukları kaldırabildiğini ifade etti. Öte yandan, GSM kulelerinin çelik yapılarla güçlendirilerek depreme karşı daha güvenli hale getirildiğini belirtti.

GSM sektörünün kriz anlarındaki performansının yeniden masaya yatırıldığını ve bu doğrultuda stratejik yatırımların hızlandırılacağı bildirildi. İstanbul özelinde 4 kat kapasite artışı sağlandığı bilgisi, gelecekte yaşanabilecek benzer olaylara karşı alınan önlemlerin ciddiyetini gösterdi.

GSM operatörleri, iletişim trafiğini daha sağlıklı yönetebilmek adına hem teknik hem yapısal anlamda çalışmalarını sürdürecek.

İlginizi Çekebilir: GSM hatları ile 1,2 Milyar TL’lik vurgun yapmışlardı! Dolandırıcı şebekesi çökertildi!

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında belirtebilirsiniz. Daha fazlası için bizi takip etmeyi unutmayın.

Rukiye Pancar

Rukiye Pancar

HWP Podcast

Teknoloji gündemini HWP’den dinleyin!
Podcast’imize abone olun.

Apple PodcastsSpotifyGoogle PodcastsKarnaval
Hardware Plus - HWP

Copyright © 2025, EMY Medya

  • Künye
  • İletişim

HWP.com.tr hosting hizmeti LimonHost logosu tarafından verilmektedir.

Bizi takip edin

No Result
View All Result
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
  • 5G Telefonlar

Copyright © 2025, EMY Medya