İşTurkcell reklamı

Bu yazıda neler var?

  • Türk Telekom ve ULAK İşbirliği
    • Türkiye’de 5G altyapısına yönelik yerli ve milli yatırımlar artıyor

Haftanın Seçkisi

gta 6 haritası nasıl olacak gta 6 nerede geçiyor gta 6 yerleri

GTA 6 haritası nasıl olacak? GTA 6 nerede geçiyor?

6 Mayıs 2025
one ui 8 galaxy s25

One UI 8 performansı nasıl? Galaxy S25 Android 16 ile coştu!

2 Mayıs 2025
arayüz

EN İYİ ARAYÜZ KİMDE? | One UI 7 vs iOS 18 vs MagicOS 9 vs HyperOS 2 vs EMUI 14 ve dahası

5 Mayıs 2025
One UI 8

One UI 8 daha fazla sanal RAM seçeneğine sahip olacak

3 Mayıs 2025
ejderhanı nasıl eğitirsin live action fragman 2025 ne zaman çıkacak oyuncular kimler

Yeni Ejderhanı Nasıl Eğitirsin fragmanı çıktı! Ne zaman çıkacak?

7 Mayıs 2025
Hardware Plus - HWP
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
No Result
View All Result
Hardware Plus - HWP
No Result
View All Result

5G Altyapı Çalışmalarında Türk Telekom ve ULAK İşbirliği

Türkiye’nin 5G ve ötesi için ULAK Haberleşme ile  Türk Telekom, 4.5G ve 5G teknolojilerinde çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Yazı: Aydoğan Aykanat
27 Şubat 2024
Kategori: İnternet
Okuma süresi: 3 dakika
5G Altyapı Çalışmalarında Türk Telekom ve ULAK İşbirliği

Türkiye’nin 5G ve ötesi için ULAK Haberleşme ile Türk Telekom, 4.5G ve 5G teknolojilerinde çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.


İlginizi çekebilir; Türk Telekom MWC 2024’te Proje ve İş Birliklerini Duyurdu


Yerli ve milli olarak ürettiği 4.5G baz istasyonlarını Türkiye’nin hemen her noktasında konumlandırmış olan ULAK Haberleşme ile 4.5G mobil şebeke yaygınlaştırmaları için ortak çalışmalara başlayan Türk Telekom, 2024 yılında da 4.5G yatırımlarını sürdürüyor. Türkiye’nin lider kurumları, 5G alanında genişletilen iş birliklerini, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan’ın katılımıyla, İspanya’nın Barcelona kentinde düzenlenen GSMA Mobil Dünya Kongresi’nde duyurdu.

İçindekiler

  • Türk Telekom ve ULAK İşbirliği
    • Türkiye’de 5G altyapısına yönelik yerli ve milli yatırımlar artıyor

Türk Telekom ve ULAK İşbirliği

5G Altyapı Çalışmalarında Türk Telekom ve ULAK İşbirliği4.5G teknolojisindeki deneyimi ve sahalardaki tecrübesiyle ülkemizin teknolojik bağımsızlığına katkı sağlayacak çözümler geliştiren ULAK Haberleşme ile Türkiye’nin dijital dönüşümünün öncüsü Türk Telekom, geleceği 5G ve yeni nesil teknolojilerle şekillendirmek üzere çalışmalarını sürdürüyor. 4.5G ve 5G kapsamında genişletilen iş birliklerini GSMA Mobil Dünya Kongresi’nde duyuran ULAK Haberleşme ve Türk Telekom, 5G teknolojisi geliştirme süreçlerinde birlikte önemli projeler yürütmeye devam ediyor.

Türkiye’de 5G altyapısına yönelik yerli ve milli yatırımlar artıyor

İletişim ve haberleşme altyapısını yerli ve milli imkanlarla geliştirmek için çalışmalara devam eden Türk Telekom ve ULAK Haberleşme; Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Rize, Ardahan’dan oluşan 6 ilin tamamında sadece ULAK baz istasyonları üzerinden 4.5G hizmeti verilmesi konusunda birlikte çalıştı. 2024 yılında her iki firma da yatırımlarını sürdürerek, 4.5G’nin yanı sıra 5G’nin yerli ve milli unsurlarla ülkemizde hizmete girmesi için faaliyetlerine devam edecek.

5G’ye hazırlık kapsamında, ULAK tarafından geliştirilen ürünlerin global ölçekte operatör şebekelerinde kullanıma uygun hale getirilmesi için temel fonksiyon ve şebeke uyumluluk testleri Türk Telekom Mobil Şebeke Test ve İnovasyon Merkezi‘nde gerçekleştiriliyor. Bu çalışmalar ile birlikte Türk Telekom ve ULAK Haberleşme’nin sahip olduğu deneyimler, ULAK ürünlerinin geliştirilme süreçlerine dahil edilerek ortaya çıkacak ürünlerin global ölçekte rekabet avantajı elde edecek nitelikte olması yönünde şekilleniyor.

5G Altyapı Çalışmalarında Türk Telekom ve ULAK İşbirliğiTelekom CEO’su Ümit Önal, “Türk Telekom olarak hem teknolojimiz hem de yatırımlarımızla Türkiye’nin dijital dönüşümüne liderlik ediyoruz. Yeni nesil teknolojilerin ülkemize kazandırılması konusunda çalışmalarımız sürerken 5G’ye geçiş sürecinde yerli ekosistemin güçlenmesi stratejik olarak öncelik verdiğimiz alanların başında geliyor. Bu doğrultuda ülkemizin ilk yerli baz istasyonu projesi olan ULAK ile yaptığımız iş birliklerini çok kıymetli buluyorum. 2024 yılında da bu iş birliklerimizi genişleterek sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

ULAK Haberleşme A.Ş. CEO’su Dr. R. Ruşen KÖMÜRCÜ, “ULAK Haberleşme olarak ülkemizin teknolojik bağımsızlığını kazanmasında anahtar rol oynayacak teknolojileri üretip, yerli ve milli imkanlarla halkımıza kazandırmak için faaliyetlerimize devam ediyor; bu kapsamda Türkiye’nin hemen her noktasında konumlandırdığımız binlerce ULAK baz istasyonuyla her koşulda kesintisiz iletişim sağlıyoruz. Türk Telekom ile birlikte 6 ilin tamamını ULAK altyapısıyla donatmış olmak bizim için önemli kilometre taşlarından birisi oldu. Günümüz iletişim teknolojisi olan 4.5G’nin yanı sıra 5G’nin de ülkemizde güvenli altyapılarla hizmete geçebilmesi için ‘’Türkiye Yüzyılı’’ vizyonuyla Türk Telekom ile yürüttüğümüz çalışmalar, eminim ki Türkiye’nin ikinci yüzyılında da önemli atılımların önünü açacak” ifadelerini kullandı

Aydoğan Aykanat

Aydoğan Aykanat

Teknolojiye olan tutkusunu Hardware Plus'ta meraklılarına aktarıyor.

HWP Podcast

Teknoloji gündemini HWP’den dinleyin!
Podcast’imize abone olun.

Apple PodcastsSpotifyGoogle PodcastsKarnaval
Hardware Plus - HWP

Copyright © 2025, EMY Medya

  • Künye
  • İletişim
  • Network
  • Leadergamer

HWP.com.tr hosting hizmeti LimonHost logosu tarafından verilmektedir.

Bizi takip edin

No Result
View All Result
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz

Copyright © 2025, EMY Medya