İşTurkcell reklamı

Bu yazıda neler var?

  • Instagram Türkiye’de engellendi!

Haftanın Seçkisi

google pixel 9a dxomark kamera testi sonucu

Google Pixel 9a DXOMARK puanı açıklandı! iPhone 16’yı geçti mi?

9 Mayıs 2025
En çok satılan araçlar belli oldu! İşte Türkiye'de en çok satılan otomobiller (Nisan 2025)

En çok satılan araçlar belli oldu! İşte Türkiye’de en çok satılan otomobiller (Nisan 2025)

5 Mayıs 2025
realme gt 7 çıkış tarihi özellikleri

Realme GT 7 küresele geliyor! Realme GT 7 ne zaman çıkacak?

11 Mayıs 2025
Z Flip 4 One UI 7

Z Fold 4 ve Z Flip 4 One UI 7 yayınlandı! Türkiye’ye ne zaman gelecek?

7 Mayıs 2025
kosmos 482 dünyaya düşecek

Kosmos 482 Dünya’ya dönüyor! Nereye düşecek?

10 Mayıs 2025
Hardware Plus - HWP
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
No Result
View All Result
Hardware Plus - HWP
No Result
View All Result

Türkiye’de Instagram engellendi!

Instagram ülkemizde bugün resmi olarak engellendi. Bazı internet servis sağlayıcılarından Instagram'a giriş yapılamıyor. Peki, neden?

Yazı: Ender Öztürk
2 Ağustos 2024
Kategori: Sosyal Medya, Haber
Okuma süresi: 2 dakika
instagram engel türkiye

Bugün itibariyle, popüler sosyal medya platformu Instagram’a Türkiye’den erişim sağlanamıyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) internet sitesinde yapılan sorgulamada, şu bilgilere yer verildi: “instagram.com, 02/08/2024 tarihli 490.05.01.2024.-608983 sayılı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla erişime engellenmiştir.” Bu gelişme, Türkiye genelinde büyük yankı uyandırdı.

İçindekiler

  • Instagram Türkiye’de engellendi!

Instagram Türkiye’de engellendi!

31 Temmuz’da, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Instagram’ın suikasta uğrayan Hamas lideri İsmail Haniye’ye ilişkin paylaşımları engellemesi nedeniyle sert eleştirilerde bulundu.

İlginizi Çekebilir: Instagram Reels için yeni özellik!

Altun, “İsrail ne kadar Filistinli öldürürse öldürsün, Filistin’in haklı davası tarihten silinmeyecektir. İsrail devleti de yargısız infazların, suikastların, işgalin ve soykırımın faili olarak tarihe geçecektir. Ayrıca, Haniye’nin şehadeti dolayısıyla insanların taziye mesajı yayınlamasını herhangi bir gerekçe göstermeden engelleyen sosyal medya platformu Instagram’ı da şiddetle kınıyorum” ifadelerini kullandı. Altun, bu durumu açık bir sansür girişimi olarak nitelendirerek, ifade özgürlüğünü savunmaya devam edeceklerini vurguladı. Bu açıklamadan sonra erişim engeli geldi.

instagram engel türkiye

Öte yandan, Mart ayında Rekabet Kurulu, Meta Platforms, (Meta) hakkında, Threads ve Instagram uygulamalarını bağlayarak hakim durumunu kötüye kullandığı iddiasıyla başlattığı soruşturma kapsamında geçici tedbir kararı almıştı. Kurulun açıklamasında, Meta’nın hesaplarına dayalı Threads profili oluşturan kullanıcıların verilerini, onay seçeneği sunmaksızın birleştirmesinin telafisi güç zararlara yol açabileceği belirtilmişti. Açıklamada, Meta’nın sahip olduğu kullanıcı tabanının büyüklüğü ve çeşitliliğinin, reklam verenler açısından cazip olduğu, bu durumun da Meta’ya daha fazla kaynak ayırma imkanı sağladığı ifade edilmişti.

Filistin direniş hareketi Hamas’ın siyasi büro şefi İsmail Heniye, düşmanlarının asla anlayamayacağı bir tevazuyla şehadete yürüdü. Filistin davasının en büyük kahramanlarından biri olarak tarihe geçen şehidimize Allah’tan rahmet diliyoruz. İslam aleminin ve Filistin’in başı…

— Fahrettin Altun (@fahrettinaltun) July 31, 2024

Meta ise yaptığı açıklamada, “Bu geçici tedbir kararına katılmamakla birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm hukuki şartlarına uyduğumuza inanıyoruz ve bu karara itiraz edeceğiz. Rekabet Kurumunun geçici tedbir kararı, bize Türkiye’de Threads’i geçici olarak durdurmak dışında hiçbir seçenek bırakmıyor” şeklinde konuşmuştu. Meta, Threads’i Türkiye’deki kullanıcılara en kısa sürede tekrar sunmayı umut ettiklerini belirtti. Bakalım engeller ne zaman kalkacak?

Ender Öztürk

Ender Öztürk

HWP Podcast

Teknoloji gündemini HWP’den dinleyin!
Podcast’imize abone olun.

Apple PodcastsSpotifyGoogle PodcastsKarnaval
Hardware Plus - HWP

Copyright © 2025, EMY Medya

  • Künye
  • İletişim
  • Network
  • Leadergamer

HWP.com.tr hosting hizmeti LimonHost logosu tarafından verilmektedir.

Bizi takip edin

No Result
View All Result
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz

Copyright © 2025, EMY Medya