İşTurkcell reklamı

Haftanın Seçkisi

Green Card

Green Card sonuçları 2025 açıklandı! Green Card sonuçları nasıl öğrenilir?

4 Mayıs 2025
En çok satılan araçlar belli oldu! İşte Türkiye'de en çok satılan otomobiller (Nisan 2025)

En çok satılan araçlar belli oldu! İşte Türkiye’de en çok satılan otomobiller (Nisan 2025)

5 Mayıs 2025
ONE UI 8

One UI 8 yeni özelliği ortaya çıktı! Telefonunuz güvende olacak

5 Mayıs 2025
Prens yeni sezon ilk bölüm fragmanı yayınlandı! Neler bekliyor?

Prens yeni sezon ilk bölüm fragmanı yayınlandı! Prens 3. sezon nasıl olacak?

5 Mayıs 2025
Audi RS5

Audi RS5 sızdırıldı! İşte sızdırılan tasarım ve özellikler!

7 Mayıs 2025
Hardware Plus - HWP
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
No Result
View All Result
Hardware Plus - HWP
No Result
View All Result

Türkiye, bilişim ve teknolojiyi konuşacak

Yazı: Kerem Enginar
23 Temmuz 2014
Kategori: Haber
Okuma süresi: 5 dakika
CeBIT Bilişim Eurasia’ 11-14 Eylül 2014 tarihleri arasında düzenlenecek

CeBIT Bilişim Eurasia’ 11-14 Eylül 2014 tarihleri arasında düzenlenecek

CeBIT Bilişim Eurasia’da 2014 yılı hedefi, “Innovasyon ve Geleceğin Teknolojileri” olarak belirlendi. Geçtiğimiz yıldan itibaren eş zamanlı düzenlenen “CeBIT Global Konferansı”  ile uluslararası bir boyuta ulaşan CeBIT, bu yıl da iş dünyası için, içinde bulunduğumuz coğrafyanın en etkili bilişim ve teknoloji platformunu hazırlıyor.
CeBIT Bilişim Eurasia’ 11-14 Eylül 2014 tarihleri arasında düzenlenecek
CeBIT Bilişim Eurasia’ 11-14 Eylül 2014 tarihleri arasında düzenlenecek
2014’de Ana Sponsoru Aktifbank olan platformu, dünya liderlerinden SAP, Innovasyon Sponsoru olarak destekliyor.  Resmi Havayolu Sponsoru ise yine THY oldu.
Bu yıl köklü değişiklikleri barındıracak olan CeBIT,  artık ağırlıklı olarak iş dünyasına odaklanacak. Eğitim ve akademik çalışmalarla giderek kalitesi yükselen sektör çalışanlarının ilgisini çekecek etkinlikler düzenleyecek.  Artık çok önemli bir istihdam alanı olan bilişim ve teknoloji sektöründe, kamu ve özel sektör yöneticileriyle, çalışanları ve potansiyel elemanları buluşturacak.
Bu Yıl CEBIT’te Değişim Rüzgârları Esiyor!
2014 yılında etkinlik tamamen iş dünyasına odaklı olacak. Uluslararası Alım Heyetleri, B2B Match Making Etkinlikleri, Yurt İçi Alım Heyetlerinin yanı sıra içinde bulunduğumuz coğrafyadan sektörün lider editörleri ve duayenler CeBIT’te tek bir çatı altında buluşacaklar.
KOBİ’lerin CEBIT’e olan ilgisi artıyor, KOSGEB’in Finansal Desteği Devam ediyor!
Katılımcılarının yaklaşık yüzde 65’i Kobilerden oluşan fuar, bilişim ve teknoloji firmalarına bu yıl da çok özel imkânlar sağlıyor. KOSGEB ten gelen destekle sektörde faaliyet gösteren orta ve küçük ölçekli tüm firmalara kendini, hizmet ve ürünlerini tanıtma ve dünyaya açılma imkânını çok düşük maliyetlerle sunuyor. KOSGEB bu yıl ayrıca B2B ikili iş görüşmeleri programlarını da CeBIT’te, Hannover Messe Türkiye ekibi ile birlikte yürütüyor olacak.
Bu yıl farklı ülkelerden katılım olacak
Almanya, Azerbaycan, Polonya, USA, Kore, Bulgaristan, Tayvan, Çin, Makedonya, Birleşik Arap Emirlikleri,  İspanya, Belçika, Fransa, İran, Irak bu yıl CeBIT’e katılım gerçekleştiren ülkeler olacak.
Hannover Messe Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Murat Özer;  “CeBIT hem Türkiye hem de dünyada BT sektörü için önemli bir etkinlik. Fuarı ve Zirveyi tek çatı altında toplayan “Sektörün Tek Bağımsız Platformu”. Bu yıl özellikle yatırımcılar ve genç girişimcilerin buluşma noktası olacak”
“Bilişim sektörü yurdumuzda daha fazla yatırım, daha fazla araştırma, daha yenilikçi ve yaratıcı  çözümler konusunda ivme yaratıyor. Sonuç olarak tüm dinamikleriyle bu hızlı gelişme ekonomiye de olumlu yansıyor.  2013 de çok başarılı bir yıl geçiren bilişim sektörünün,  teknoloji, hız, yenilik ve hep geleceğe yönelik çözümler söz konusu olduğundan sürekli gelişmek ve büyümek dışında bir şansı da yok. Buna bağlı olarak her yıl konsept değişse de CeBIT’ in mottosu yine “Gelecek Bilişim ile Gelecek” olarak hiç değişmeyecek.
CeBIT gerek dünyada gerekse Türkiye’de, bilişim sektörüne bağımsız bilgi paylaşım platformu sağlamasıyla lider bir organizasyon olarak anılıyor. Çünkü CeBIT Bilişim Eurasia ve CeBIT Global Conferans etkinlikleri, fuar, forum ve konferansları aynı çatı altında toplayan tek etkinlik. Dünya devi teknoloji markalarının hızı ve gücüyle rekabet edemeyen girişimciler ve yatırımcılar için önemli bir şans ve yeni fikri olanlar için büyük bir fırsat yaratıyor.”
CeBIT Global Konferans oturumlarında bu yıl öne çıkacak konular arasında; Şehir İletişimi, Ulaşım ve Teknoloji Zirvesi, CTT Summit Medya ve Mobil Ekonomi Zirvesi, Sağlık Bilişim Kongresi, Data Center Özel Bölümü, E-Devlet Özel Bölümü yer alacak.
Şehir İletişimi, Ulaşım ve Teknoloji Zirvesi’nin açılışını, Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Almanya Devlet Bakanı Olaf Lies yapacak. Konuşmacı olarak katılacak isimler arasında, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Feridun Bilgin, “Kart Bazlı Akıllı Şehir Çözümleri” konusunda, Aktifbank Genel Müdürü Önder Halisdemir, Berlin HTW Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Metropolitan Çözüm Uzmanı Prof. Dr. Sven Prueser yer alacak.
CeBIT Global Konferans Data Center Bölümü’nde, Veri Merkezleri, Veri Güvenliği, Yatırımcıların Beklentileri, Kullanıcıların Talepleri konuları masaya yatırılacak. Moderatörlüğünü Prof. Dr. Murat Yülek’in yapacağı konferansın konuşmacıları, Mukim Öztekin (BDDK Başkanı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu), Ulvi Saran (Kamu Güvenliği Müsteşarı), Mustafa Koç (MEB Fatih Proje Koordinatörlüğü Genel Müdürü), Feridun Bilgin (Ulaştırma Bakanı Müsteşarı), Prof. Dr. A. Çavuşoğlu (Tübitak Başkan Yardımcısı), Paşa Yaşar (Türk Telekom), Tefik Fikret Karaman (Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı), Dr. Ahmet Kaplan (Türksat Genel Müdür Yardımcısı), Hakkı Tok (İBB Bilgi İş Daire Başkanı), Muhammed Cerit (BDDK Daire Başkanı) olarak belirlendi.
 
Medya ve Mobil Ekonomi Zirvesi, CeBIT Global Konferans kapsamında Bilişim Muhabirleri Derneği ile birlikte düzenlenecek.  Sektörün temel sorunlarını düşünsel sınırları olmayan bir ortamda tartışarak çözüm üretmeyi amaçlayan zirvede, “İnternet ve Sosyal Medya Hukuku”, “Nesnelerin İnterneti”,  “e ticaret” konuları ele alınacak. Zirveye konuşmacı olarak katılacaklar arasında, BTK Başkanı Tayfun Acarer, Eczacıbaşı Holding Faruk Eczacıbaşı, TBD Başkanı Turhan Menteş, MOBİSAD Başkanı Kerem Alkin gibi isimler bulunuyor.
İlk kez gerçekleşecek Sağlık Bilişim Kongresi’nin açılışını T.C. Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun yapması bekleniyor. Ayrıca, S.B. Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, S.B. Müsteşar Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, OHSAD Genel Başkanı Dr. Reşat Bahat, SGK- GSS Genel Müdürü Dr. İsmet Köksal konuşmacılar arasında bulunuyor. Kongrenin ana başlıkları arasında, Radyoloji Bilgi Sistemleri ve Teletıp Uygulamaları, Dijital Hastane Uygulamaları, Mobil Sağlık Uygulamaları ve Kişiye Özel Tıp Uygulamaları, Sağlık Bilişiminde Altyapı Çözümleri ve IT Teknolojileri, Sağlıkta ERP Uygulamaları ve yanı sıra HIMSS Sertifikalı EMRAM Eğitimi programı yer alıyor.
Kerem Enginar

Kerem Enginar

Uzun süredir teknoloji basınında yer alan Kerem, başta mobil teknolojiler olmak üzere donanım ve kripto paralar ile de ilgileniyor.

HWP Podcast

Teknoloji gündemini HWP’den dinleyin!
Podcast’imize abone olun.

Apple PodcastsSpotifyGoogle PodcastsKarnaval
Hardware Plus - HWP

Copyright © 2025, EMY Medya

  • Künye
  • İletişim
  • Network
  • Leadergamer

HWP.com.tr hosting hizmeti LimonHost logosu tarafından verilmektedir.

Bizi takip edin

No Result
View All Result
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz

Copyright © 2025, EMY Medya