Haftanın Seçkisi

Volkswagen ID. Aura L5 Tanıtıldı! Niye Bize Yok?

Volkswagen ID. Aura L5 Tanıtıldı! Niye Bize Yok?

19 Ekim 2026
Yıllar Sonra Bir İlk: Call of Duty 3, 4K ve 180 FPS İle PC'ye Uyarlanıyor!

Yıllar Sonra Bir İlk: Call of Duty 3, 4K ve 180 FPS İle PC’ye Uyarlanıyor!

15 Ekim 2026
Anker SOLIX S2000 Türkiye’de: 2.000Wh Kapasiteyle 24 Saate Kadar Ev Yedekleme!

Anker SOLIX S2000 Türkiye’de: 2.000Wh Kapasiteyle 24 Saate Kadar Ev Yedekleme!

15 Ekim 2026
Yeni BMW i3'ten Menzil Rekoru: Tek Şarjla 1.213 Kilometre Yol Katetti!

Yeni BMW i3’ten Menzil Rekoru: Tek Şarjla 1.213 Kilometre Yol Katetti!

16 Ekim 2026
Apple Lansman Tarihini Duyurdu: Dokunmatik Ekranlı MacBook ve Yeni iPad mini 28 Ekim'de Tanıtılacak

Apple Lansman Tarihini Duyurdu: Dokunmatik Ekranlı MacBook ve Yeni iPad mini 28 Ekim’de Tanıtılacak

15 Ekim 2026
Hardware Plus - HWP
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
  • 5G Telefonlar
No Result
View All Result
Hardware Plus - HWP
No Result
View All Result
Reklam

Türk öğrenciler bilim olimpiyatlarını yıktı geçti! Madalya yağmuru!

Yazı: Onur Balbaşı
5 Ağustos 2024
Kategori: Haber, Gündem
bilim olimpiyatları

Bilim olimpiyatları Türk öğrencilerin başarısını konuşuyor. Türk öğrenciler, Bilim Olimpiyatları’nda elde ettikleri başarılarla ülkemizi gururlandırdı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kimya ve Fizik Olimpiyatlarında kazanılan madalyalarla ilgili yaptığı açıklamada, öğrencilerimizin uluslararası arenada büyük bir başarı elde ettiğini duyurdu.

İçindekiler

  • Kimya ve Fizik Olimpiyatlarında Madalya Yağmuru, Bilim Olimpiyatlarını Türke Öğrenciler Domine Etti!

Kimya ve Fizik Olimpiyatlarında Madalya Yağmuru, Bilim Olimpiyatlarını Türke Öğrenciler Domine Etti!

21-30 Temmuz tarihlerinde Suudi Arabistan’ın Riyad şehrinde gerçekleştirilen 56. Uluslararası Kimya Olimpiyatı‘nda, Türkiye’yi temsil eden öğrencilerimiz 2 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı. Bu yılki olimpiyatlara 89 ülkeden 333 öğrenci katıldı ve Türk öğrenciler başarılarıyla dikkat çekti. Bilim olimpiyatları Paris 2024 olimpiyatları kadar konuşulmasa da, Türk öğrencilerin başarısı göğüsleri kabarttı.

İran’ın İsfahan şehrinde 21-28 Temmuz tarihlerinde düzenlenen 54. Uluslararası Fizik Olimpiyatı’nda ise 46 ülkeden 197 öğrenci yer aldı. Bu etkinlikte Türk öğrenciler 2 gümüş, 2 bronz ve 1 mansiyon ödülü kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

bilim olimpiyatlarıSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda öğrencilerimizi tebrik etti. Bakan Kacır, “54’üncü Uluslararası Fizik Olimpiyatı’nda ülkemizi temsil eden öğrencilerimizden gümüş madalya kazanan Arda Ünver ve Kutay Kulbak’ı, bronz madalya kazanan Alp Terliksiz ve Halil İbrahim Yenitürk’ü, mansiyon derecesi kazanan Belinay Su Kılınç’ı, 56’ncı Uluslararası Kimya Olimpiyatı’nda ülkemizi temsil eden öğrencilerimizden gümüş madalya kazanan Macit Arda Aydın ve Kadir Kaan Erbaş’ı, bronz madalya kazanan Kemal Özkırşehirli ve Mehmet Can Sankır’ı tebrik ediyor, başarılarının bir ömür sürmesini diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Bilim Olimpiyatları Programı, ülkemizde TÜBİTAK bünyesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı olarak gerçekleştiriliyor. Bu program, ülkemizdeki genç bilim insanlarının uluslararası arenada tanınmasını ve başarılarını artırmayı hedefliyor. Türk öğrencilerin elde ettiği bu başarılar, Türkiye’nin bilim ve teknoloji alanında ne denli büyük bir potansiyele sahip olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.

Öğrencilerimizin uluslararası arenada kazandığı bu başarılar, sadece onların bireysel kariyerleri için değil, aynı zamanda Türkiye’nin bilimsel gelişimi ve uluslararası prestiji için de büyük önem taşıyor. Bu tür başarıların devam etmesi, gençlerimize ilham kaynağı olacak ve geleceğin bilim insanlarını yetiştirmemize katkı sağlayacaktır.

İlginizi Çekebilir: En çok Instagram kullanan ülkeler açıklandı! Türkiye lider!

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizce Türk öğrencilerin bu başarısı neyi gösteriyor? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında belirtebilirsiniz. Daha fazlası için bizi takip etmeyi unutmayın!

Google'da HWP'yi takip edin
Güncel teknoloji haberleri için bizi tercih edilen kaynaklarınıza ekleyin.
Add as preferred source on Google
Onur Balbaşı

Onur Balbaşı

Teknoloji medyası kariyerine editör olarak adım atan Onur, HWP'de Yazı İşleri Müdürü görevini üstlendi. Beş yıllık medya deneyimi boyunca akıllı telefonlar, mobil teknolojiler ve donanımlar üzerine kapsamlı içerikler üreterek okurlara aktardı. Görevi süresince yalnızca içerik yönetimiyle sınırlı kalmayıp, süreçleri otomatize eden arka plan sistemleri kurgulayan Onur, günümüzde teknoloji üretimine odaklanarak çalışmalarını bilgisayar mühendisliği alanında sürdürüyor.

HWP Podcast

Teknoloji gündemini HWP’den dinleyin!
Podcast’imize abone olun.

Apple PodcastsSpotifyGoogle PodcastsKarnaval
Hardware Plus - HWP

Copyright © 2025, EMY Medya

  • Künye
  • İletişim

HWP.com.tr hosting hizmeti LimonHost logosu tarafından verilmektedir.

Bizi takip edin

No Result
View All Result
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
  • 5G Telefonlar

Copyright © 2025, EMY Medya