Amiral gemisi modelleri olan Find X5 ve X5 Pro’nun tanıtımı ile dikkatleri üzerine çeken OPPO, Reno7 4G’yi Endonezya pazarında sessiz sedasız bir şekilde satışa sundu. Serinin 5G bağlantısından yoksun tek üyesi olan OPPO Reno7 4G modeli, firmanın resmi sitesindeki bilgilere bakılırsa 5G’li kardeşinden pek de farklı özelliklere sahip değil.
İçindekiler
Snapdragon 680 İşlemci, 8 GB Bellek ve 256 GB Dahili Depolama Kapasitesi ile Geliyor!
5G bağlantısına sahip model olan Reno7 Z, giriş-orta seviye cihazlarda sıkça gördüğümüz Qualcomm’un Snapdragon 695 5G yonga setine sahipti. 4G bağlantısına sahip olan Reno7 4G ise Snapdragon 695 ile 5G desteği dışındaki birçok alanda önemli benzerlikler gösteren Snapdragon 680 yonga setine sahip.

8 GB dahili belleğe ek olarak 5 GB sanal bellek desteği sunan cihaz, 256 GB değerindeki dahili depolama kapasitesi ile de dikkat çekiyor. Ayrıca cihazın kutudan OPPO’nun kendi arayüzü olan ColorOS’in 12.1 sürümü ile çıkacağını belirtelim. Yani cihazı satın alan kullanıcılar, OPPO’nun halihazırdaki en güncel işletim sistemini deneyimleyebilecek. Android 12 üzerine kurulu bu işletim sistemi, sanal bellek gibi birçok yenilikçi özelliğe sahip.

OPPO Reno7 4G, büyük sayılabilecek 6.43 inç boyutundaki, Full HD+ çözünürlüklü ve 90 Hz destekli AMOLED ekranı ile sadece performans konusunda değil, içerik tüketimi konusunda da başarılı olacağının sinyallerini veriyor. Gorilla Glass 5 ile korunan bu ekran, aynı zamanda HDR desteğine de sahip. HDR videoları Netflix ve Amazon Prime Video gibi video servislerinden oynatmak için gerekli sertifikaları da bünyesinde barındıran cihazın ekran özelliklerinin oldukça etkileyici olduğu söylenebilir.
Cihazın arkasında 64 MP çözünürlüklü ana kameranın yanında, 2 MP’lik bir makro kamera ve yine 2 MP’lik bir derinlik sensörü yer alıyor. Serinin diğer modelleri gibi, arka kameralardan birinin etrafında halka şeklinde bir LED flaş bulunuyor.

4,500 mAh büyüklüğündeki bataryasını 33 Watt gücündeki SuperVOOC şarj aleti ile doldurabilen cihaz, OPPO’nun verdiği rakamlara göre sadece 15 dakikada %39 doluma ulaşabiliyor. Yalnızca 5 dakikalık bir şarjın, 100 dakika boyunca video oynatmaya izin verdiği de OPPO tarafından paylaşılan bilgiler arasında.
Kalınlık olarak pek de fazla olmayan 7.5 mm kalınlığındaki Reno7 4G, IPX4 sertfikası ile geliyor. Bu sayede cihazın basit su sıçramalarına karşı dayanıklı olduğunu söyleyebiliriz. “Kozmik Siyah” ve “Gün Batımı Turuncusu” olmak üzere iki renkle satışa sunulan cihazın “Kozmik Siyah” modeli daha sade görünen mat siyah bir arka yüzeye sahipken, “Gün Batımı Turuncusu” modelinde deri görünümlü bir arka kapak yer alıyor.
Cihazın önerilen satış fiyatı ise 365 dolar olarak belirlenmiş. Bu satış fiyatının, Poco F3 gibi üst seviye özellikler sunan bir cihazın fiyatına oldukça yakın olduğu söylenebilir. Reno7 4G’nin bu fiyatı ile nasıl bir satış başarısı göstereceği şimdilik merak konusu olmuş durumda.
Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Reno7 4G ülkemizde satışa sunulduğunuda almayı düşünür müsünüz? Düşüncelerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz. Daha fazlası için bizi takip etmeyi unutmayın!
İlginizi Çekebilir: OPPO, Find X5 Pro İçin Soğutma Özellikli Kılıfını Tanıttı!