Bolu Kartalkaya yangını soruşturması kapsamında Grand Kartal otel sahibi Halit Ergül ve damadı Emir Aras tutuklandı. Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, yangınla ilgili 8 kişi hakkında tutuklama talebi bulunuyor.
İçindekiler
Grand Kartal Otel sahibi Halit Ergül hakkında tutuklama kararı alındı
Kartalkaya Grand Kartal Otel’de meydana gelen yangında, 78 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Grand Kartal Otel sahibi Halit Ergül ve işletmeci damadı Emir Aras başta olmak üzere toplamda 8 kişi için tutuklama kararı çıktı.
Savcılık otelin aşçısı Faysal Yaver ve mutfak çalışanları Fidan Kurç ve Mehmet Gündüz’ün de tutuklanmasını talep etti. Bu karar, oteldeki yangın güvenliği sistemlerinde tespit edilen yetersizliklerin ardından alındı.
Yangın, otelin mutfak kısmında başladı ve hızla büyüyerek üst katlara yayıldı. Yangın merdivenleri ve alarm sistemlerinin yetersiz olması, ölümlerin büyük bir kısmının karbonmonoksit zehirlenmesinden kaynaklanmasına neden oldu.
Savcılık, yangının ardından 14 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Grand Kartal otel sahibi Halit Ergül ve diğer 7 kişinin tutuklanması talebi, yangın sonrası başlatılan geniş çaplı soruşturmanın bir parçası olarak değerlendiriliyor.
Yangının ardından olay yerinde yapılan incelemeler sonucunda, otelin tahliye sistemlerinde ve yangın alarm düzeneklerinde ciddi eksiklikler olduğu tespit edildi.
Olayla ilgili gelişmeler yakından takip edilirken, yangın sırasında ihmaller zincirinin daha netleşmesi için çalışmalar sürdürülüyor. Otelin sahibi Halit Ergül ve damadının tutuklanmasıyla birlikte, olayın sorumlularının yargı önüne çıkarılması bekleniyor.
İlginizi Çekebilir: Şevval Şahin Hayatını Kaybetti! Bolu’daki Yangından Kurtulmak İçin 12. Kattan Atlamıştı!
Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında belirtebilirsiniz. Daha fazlası için bizi takip etmeyi unutmayın!