Haftanın Seçkisi

yurt dışından yapılan gümrüksüz alışveriş limiti

Yurt dışı alışverişlerde 30 Euro gümrük muafiyeti kaldırıldı

7 Ocak 2026
Mercedes Benz A

Mercedes-Benz A Serisi üretimi devam! 2028 yılına kadar yollarda kalmaya devam edecek!

8 Ocak 2026
ASUS

ASUS Standındayız! (2) | En yeni ROG oyuncu bilgisayarları ve dahası! #CES2026

8 Ocak 2026
Xiaomi Android 16

Android telefon saat dilimi bildirimleri daha detaylı hale geliyor! Yeni özellik neler sunacak?

9 Ocak 2026
Sunucu sınıfı bellek fiyatları mülk bedeline ulaştı! DDR5 bellek fiyatları nereye gidiyor?

Sunucu sınıfı bellek fiyatları mülk bedeline ulaştı! DDR5 bellek fiyatları nereye gidiyor?

9 Ocak 2026
Hardware Plus - HWP
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
  • 5G Telefonlar
No Result
View All Result
Hardware Plus - HWP
No Result
View All Result

Japon otel robotları işten kovdu

Yazı: Yiğithan Kocaoğlu
16 Ocak 2019
Kategori: Haber
Okuma süresi: 2 dakika
Japon

Japonya 2015’te bizleri bir kez daha şaşırtıp sadece robotların çalıştığı bir otel açmıştı. Japon Hen-na Hotel veya Türkçe Tuhaf Otel, evvelinde yetersiz insanları gerektiren bütün işleri daha becerikli robotlara devrederek geleceği temsil etmeyi umuyordu. Fakat işler pek de böyle ilerlemedi. Hen-na Hotel 243 robot çalışanının yarısından fazlasını kovdu. Sebebi ise robotların çözdüklerinden çok sorun yaratıyor olmaları.


İlginizi çekebilir: DJI Mavic 2 Pro İnceleme | Drone’ların efendisi!


İçindekiler

  • Japon otelin ortasında incir ağacı

Japon otelin ortasında incir ağacı

Japonya, söz konusu bu tarz bir iş olduğunda, oteli tuhaf olarak isimlendirmek için en uygun yer olmayabilir. Çünkü hologramla evlenen adamdan, sıra dışı televizyon programlarına Japonların tuhaflıklarına alışığız. Ama bu alışıklık otelin başarısızlığına engel olamamış. Örneğin fotoğraftaki robot Chu-ri. Tatlı mı tatlı Chu-ri sıklıkla soruları cevaplayamıyor ve gecenin ortasında horlamalardan ötürü etkinleşiyordu. Fakat Chu-ri buz dağının sadece görünen yüzü. Kayıt robotları yardıma muhtaç, oda başları olan bitenden habersiz, komiler odaların yollarında kayıp ve eğlence robotları ise sürekli bozulup duruyordu. Sadece işin karanlık tarafına bakmak adil olmaz, başarılı olanlar da var. Sonuçta robotların yarısı işini elinde tutmayı başardı, mesela valizleri depoya taşıyan koca bir robot kol. Hatta başka otel zincirleri de bu robottan faydalandıklarını belirtmişlerdi.

Japon otel robotları işten kovdu

Otel yöneticisi Takeyoshi Oe ve şirketin başkanı Hideo Sawada, işten çıkarmaları açıklarken robotların elverişsizliğini kabul ettiler. Teknolojinin çok hızlı hükmünü kaybettiğini söyleyip, 2015’te gelecekten gelmiş gibi duran bir teknolojinin sadece dört sene sonra 2019’da tamamen işlevsiz olabileceğini belirttiler. Daha da önemlisi kimi robotlar fazlası ile fuzuli imiş. Robotlara zaman zaman ihtiyaç duyulmazken zaman zaman da sadece rahatsız edici oluyorlarmış. Uzun lafın kısası şu an için robotlar her şeyin çaresi değil. Onları sadece gerekli yerlerde kullanmak daha doğru olur.

Yiğithan Kocaoğlu

Yiğithan Kocaoğlu

HWP Podcast

Teknoloji gündemini HWP’den dinleyin!
Podcast’imize abone olun.

Apple PodcastsSpotifyGoogle PodcastsKarnaval
Hardware Plus - HWP

Copyright © 2025, EMY Medya

  • Künye
  • İletişim

HWP.com.tr hosting hizmeti LimonHost logosu tarafından verilmektedir.

Bizi takip edin

No Result
View All Result
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
  • 5G Telefonlar

Copyright © 2025, EMY Medya