İşTurkcell reklamı

Haftanın Seçkisi

Samsung

Samsung Galaxy S25 Edge Fiyat Değerlendirmesi | Bu fiyata almak mantıklı mı?

13 Mayıs 2025
xiaomi xring 01 işlemcisi xiaomi yeni işlemcisi 2025

Xiaomi XRING 01 işlemcisini tanıttı! İşte yeni Xiaomi işlemci!

15 Mayıs 2025
fallout 4 gizli oda nerede nasıl bulunur

Fallout 4 gizli oda bulundu! Fallout 4 gizli oda nerede?

13 Mayıs 2025
sony xperia 1 vii özellikleri fiyatı ne kadar

Sony Xperia 1 VII çıktı! İşte yeni Sony telefon özellikleri ve fiyatı!

13 Mayıs 2025
apple iphone üretimi hindistan

Apple iPhone üretimini nerede yapacak? Donald Trump Tim Cook’a kızdı!

15 Mayıs 2025
Hardware Plus - HWP
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
No Result
View All Result
Hardware Plus - HWP
No Result
View All Result

iOS 17.2 ile eski iPhone’lar yaşadı!

iOS 17.2 güncellemesi ile iPhone 13 ve sonrası modellere Qi2 şarj desteğinin geleceği ortaya çıktı. Güncelleme büyük olacak.

Yazı: Ender Öztürk
7 Aralık 2023
Kategori: Haber, Akıllı Telefonlar
Okuma süresi: 2 dakika
iOS 17.2

Apple, iOS 17.2 güncellemesinin geliştirici sürümünü duyurarak Qi2 kablosuz şarj standardının benimsendiğini vurguladı. Bu güncelleme, iPhone 15 serisinin yanı sıra iPhone 14 ve 13 modellerine de yeni kablosuz şarj standardını entegre etmelerini sağlayacak.

Qi2, çeşitli ihtiyaçlara cevap veren iki farklı profil ile birlikte geliyor: Manyetik Güç Profili (MPP), Apple’ın MagSafe teknolojisini içerirken, Genişletilmiş Güç Profili (EPP) ise mıknatıssız Qi v2.0 standardına bağlı kalıyor.

Apple’ın standart üzerindeki yakın işbirliği düşünüldüğünde, Manyetik Güç Profilinin eklenmesi, manyetik bağlantı, daha hızlı şarj, daha yüksek verimlilik ve daha fazla konfor konularında iyileştirmeler sunmayı taahhüt ediyor.

İlginizi Çekebilir: iPhone SE 4 özellikleri belli olmaya başladı

Bu gelişme üzerine Anker, The Verge’e yakında piyasaya sürülecek Qi2 uyumlu kablosuz şarj cihazlarının iPhone 13, iPhone 14 ve iPhone 15 için 15W hızında şarj sağlayacağını doğruladı. Ayrıca, Kablosuz Güç Konsorsiyumu’ndan (WPC) Paul Golden, Anker dahil altı markanın en yeni şarj standardı için sertifika aldığını doğruladı.

iOS 17.2Eski Qi ürünlerinin sınırlı 7,5W şarj hızının aksine, Anker’ın yeni MagGo ürünleri, resmi Apple MagSafe aksesuarlarıyla aynı seviyede olan 15W şarjı destekleyebilir.

Bazı şirketlerin ürünlerinin zaten WPC tarafından onaylandığı göz önüne alındığında, üçüncü taraf şarj aksesuarlarının en yeni iPhone’ları maksimum hızda şarj etme kapasitesine sahip olması muhtemeldir. Kararlı iOS 17.2 güncellemesi kullanıma sunulduğunda, daha fazla ayrıntı ortaya çıkacaktır.

Ender Öztürk

Ender Öztürk

HWP Podcast

Teknoloji gündemini HWP’den dinleyin!
Podcast’imize abone olun.

Apple PodcastsSpotifyGoogle PodcastsKarnaval
Hardware Plus - HWP

Copyright © 2025, EMY Medya

  • Künye
  • İletişim
  • Network
  • Leadergamer

HWP.com.tr hosting hizmeti LimonHost logosu tarafından verilmektedir.

Bizi takip edin

No Result
View All Result
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz

Copyright © 2025, EMY Medya