Haftanın Seçkisi

Galaxy S26 fiyatı zamlandı! Samsung ne yapıyor? #1

Galaxy S26 fiyatına rağmen çok satıyor! Samsung S26 ne kadar sattı?

25 Nisan 2026
android 17 beta iptal

Android 17 QPR1 Beta 1 çıktı! Yenilikler neler?

24 Nisan 2026
Samsung

Samsung Galaxy A37 5G İnceleme | 25.000 TL’ye alınır mı?

27 Nisan 2026
Galaxy Book 6 Edge sızdı! İşte beklenen özellikleri! #1

Galaxy Book 6 Edge sızdı! İşte beklenen özellikleri!

27 Nisan 2026
Eski Epic Games çalışanlarından şok iddia! İnsanlar sadece ücretsiz oyun için geliyorlarmış! #1

Epic Games yeni ücretsiz oyunu belli oldu! Hangi oyun bedava verilecek? (30 Nisan – 7 Mayıs 2026)

27 Nisan 2026
Hardware Plus - HWP
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
  • 5G Telefonlar
No Result
View All Result
Hardware Plus - HWP
No Result
View All Result
Reklam

Google yeni yapılanmaya gitti ve kendine bir sahip edindi; Alphabet

Yazı: Murat Halilbeyoğlu
11 Ağustos 2015
Kategori: Haber
Okuma süresi: 2 mins read
Google yeni yapılanmaya gitti ve kendine bir sahip edindi; Alphabet

Google firması oldukça ani bir yapılanma değişikliğine gitti. Bundan sonra Google en tepe firma olmayacak onun yerine Alphabet adlı bir ana firma bulunacak. Yeni alt firma Google’ın CEO’su da lansmanlardan tanıdığımız Sundar Pichai olacak.

Alphabet aslında Google’ın altında iyiden iyiye birbirine dolanmış farklı departmanları birer şirket olarak ayırmak amacı ile ortaya çıkmış bir proje. Misal Google’ın internet reklamcılığı bunlardan bir tanesi. Bu bölüm artık Google’ın bir parçası olmak yerine Alphabet’in bir alt firması olarak Google ile aynı seviyede yer alacak.

Yeni ana firma Alphabet’in CEO’su Google kurucularından Larry Page olacak. Şu anda Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Döviz Komisyonu’na dosyasını gönderen Alphabet’in bu yılın sonlarına doğru aktif olması bekleniyor.

Page “G for Google” adlı yazısı ile yeni gelişmeyi duyurduğu bloğunda konu hakkında “Bu yeni yapılandırma bizlere Google içindeki olağanüstü fırsatlara odaklanmamızı sağlayacak” açıklamasını yaparken CNN Money de firmanın SEC’ye gönderdiği dosyadaki firmalara dayanarak aşağıda yer alan Alphabet’in yapısal diyagramını bizlere sundu.

Google Alphabet

Google’ın en büyük geliri Google Ads’den geldiği için yapılandırmada en önemli rolü o üstleniyor. Geri kalan firmalar ise risk sermayesi firması Google Ventures, teknoloji hisselerine yoğunlaşmış olan yatırım firması Google Capital, Nesnelerin İnterneti ve ev uygulamaları üzerine uzmanlaşmış tüketici elektroniği firması Nest ve Google’ın kendine ait gigabit hızlı yerel internet servis sağlayıcısı Fiber olarak sıralandı.

Öte yandan diyagramda bulunan son firma Google X gelir getiren bir şirket olmayacak lakin firmanın kurucuları akıllarına gelen her garip deneyi bu firma sayesinde gerçeğe dönüştürebilecekler.

Duyuru yapıldığı anda Google hisseleri %7 artarak 708 dolar değerine çıkmıştı. Bugün Amerikan borsası açıldığında ise hisselerein tavan yapması bekleniyor.

Murat Halilbeyoğlu

Murat Halilbeyoğlu

Nobody knows...

HWP Podcast

Teknoloji gündemini HWP’den dinleyin!
Podcast’imize abone olun.

Apple PodcastsSpotifyGoogle PodcastsKarnaval
Hardware Plus - HWP

Copyright © 2025, EMY Medya

  • Künye
  • İletişim

HWP.com.tr hosting hizmeti LimonHost logosu tarafından verilmektedir.

Bizi takip edin

No Result
View All Result
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
  • 5G Telefonlar

Copyright © 2025, EMY Medya