Haftanın Seçkisi

Roborock Roborock Qrevo L ile Temizlik Takip Edilen Bir İş Olmaktan Çıkıyor

Roborock Qrevo L ile Temizlik Takip Edilen Bir İş Olmaktan Çıkıyor

23 Ocak 2026
qualcomm snapdragon lansman x series

Snapdragon PC’lere Xbox uygulaması geliyor! ARM tabanlı Windows PC’lerde oyun devri başlıyor!

23 Ocak 2026
snapdragon 8 elite gen 5 snapdragon 8 elite gen 2 snapdragon 8 elite 2

Snapdragon 8 Elite Gen 6 Pro maliyeti ortaya çıktı! Telefon fiyatları zamlanacak mı?

20 Ocak 2026
Honor Magic 8 Pro Air

Honor Magic 8 Pro Air performans testinde görüldü! Özellikleri neler?

17 Ocak 2026
galaxy book 6

Galaxy Book 6 fiyatı belli oldu! Yeni Samsung laptoplar kaç para olacak?

21 Ocak 2026
Hardware Plus - HWP
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
  • 5G Telefonlar
No Result
View All Result
Hardware Plus - HWP
No Result
View All Result
Reklam

Google, Avrupalı habercilerle 1 milyar dolarlık ortaklık programını duyurdu

Yazı: Bahar Vatansever
2 Ekim 2020
Kategori: İnternet
Okuma süresi: 3 dakika
Google, Avrupalı habercilerle 1 milyar dolarlık ortaklık programını duyurdu

Dijital platformların haberlerden ve yayıncı içeriğinden nasıl kazanç sağladıkları ve daha sonra bunların faydalarını orijinal içerik oluşturucularla nasıl paylaştıkları hakkında süregelen soruların ortasında, Google bu hafta Avrupalı ​​haber yayıncılarıyla 1 milyar dolarlık yeni bir ortaklık duyurdu.

Google tarafından açıklandığı gibi:

“Bugüne kadarki en büyük mali taahhütümüz olan News Showscase, yayıncılara farklı türde bir çevrimiçi haber deneyimi için yüksek kaliteli içerik oluşturmaları ve seçmeleri için ödeme yapacak. Hem yayıncılara hem de okuyuculara fayda sağlayacak yeni bir ürün ürettik. Okuyuculara önemli hikayeler hakkında daha fazla fikir veren ve bu süreçte yayıncıların izleyicileriyle daha derin ilişkiler geliştirmelerine yardımcı olacak ödüllü haber odaları içeren yeni bir hizmet.”

İlginizi çekebilir: App Store gelirleri, Google Play Store’u ikiye katladı

İçindekiler

  • Yeni özellik neler içeriyor?

Yeni özellik neler içeriyor?

News Showscase özelliği, Haberler sekmesine çok benziyor. Onaylı yayıncıların platformdaki içeriklerini yönetmesine olanak tanıyor ve izleyicilerle olan bağlantıyı geliştirmeye yardımcı olurken aynı zamanda daha resmi, incelenmiş ve yanlış bilgilerden arındırılmış bir haber akışı sunuyor. Ancak Facebook, duyurularını haber içeriği kalitesine ve orijinal haberciliğe odaklamış olsa da, Google’ın yeni programı yayıncılara daha çok ödeme yapmaya odaklanmış görünüyor.Örneğin Avustralya hükümeti şu anda hem Facebook’u hem de Google’ı, içeriklerinin platformlarında kullanılması için gelirlerinin bir kısmını yerel haber yayıncılarıyla paylaşmaya zorlayacak yeni yasaları uygulamaya çalışıyor. Hem Google hem de Facebook teklifi reddettiler ve yeni tedbirlerin onaylanması halinde yayıncı içeriğini tamamen kullanmayı bırakma tehdidinde bulundular.

Google, Avrupalı habercilerle 1 milyar dolarlık ortaklık programını duyurdu

Avustralya’nın önerisi, Google ve Facebook’un hayatta kalmak için yerel haber yayıncıları tarafından oluşturulan içeriğe ihtiyaç duydukları ve sonuç olarak, eğer Hükümet devam etmeyi seçerse, baskının nihai sonucuna dayanmaktadır. Bununla birlikte, iki devin süreçlerini kurallara göre revize etmesi sonucunda yerel yayıncıların web trafiğini ve gelirlerini kaybettiğini görecek .Bu, Hükümetin başarmaya çalıştığı şeyin tersi bir sonuçtur, ancak hem Fransa’da hem de İspanya’da farklı şekillerde yürürlüğe giren bu girişimin temeli, Facebook ve Google’ın gerçekten çok para kazarken yerel habercilerin para kazanamaması.

Google’un konuyla ilgili savunması ise şu şekilde: “Google Arama ve Google Haberler, sitelerine büyük miktarda trafik göndererek haber yayıncılarına yardımcı oluyor. Yalnızca Avrupa’da, insanlar Google’ın bağlantı verdiği haber içeriğini ayda sekiz milyardan fazla tıklıyor. Bu, saniyede 3.000 tıklama aldığımız anlamına geliyor. Daha büyük haber yayıncıları için, her tıklamanın değeri, çoğunlukla reklam ve abonelikler yoluyla oluşturulan 4-6 euro sent oluyor.”

Bahar Vatansever

Bahar Vatansever

Edebiyat, anime, ve spor seven sosyal medya meraklısı.

HWP Podcast

Teknoloji gündemini HWP’den dinleyin!
Podcast’imize abone olun.

Apple PodcastsSpotifyGoogle PodcastsKarnaval
Hardware Plus - HWP

Copyright © 2025, EMY Medya

  • Künye
  • İletişim

HWP.com.tr hosting hizmeti LimonHost logosu tarafından verilmektedir.

Bizi takip edin

No Result
View All Result
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
  • 5G Telefonlar

Copyright © 2025, EMY Medya