İşTurkcell reklamı

Bu yazıda neler var?

  • Geri çağırma

Haftanın Seçkisi

Hyundai Mayıs Fiyat Listesi

Hyundai Mayıs fiyat listesi açıklandı! İşte Hyundai Mayıs fiyatları!

7 Mayıs 2025
google chrome vs mozilla firefox

Firefox kapanacak mı? Mozilla Firefox için yolun sonu geldi!

4 Mayıs 2025
Samsung uygun fiyatlı Galaxy modellerinde yapay zeka özelliklerini kısıtladı!

Samsung uygun fiyatlı Galaxy modellerinde yapay zeka özelliklerini kısıtladı!

6 Mayıs 2025
Galaxy Z Flip 7 Pil

Galaxy Z Flip 7 pil özellikleri sızdırıldı! İşte sızdırılan Galaxy Z Flip 7 pil özellikleri!

6 Mayıs 2025
Xiaomi 15S Pro

Xiaomi 15S Pro Xiaomi marka işlemci ile gelecek!

5 Mayıs 2025
Hardware Plus - HWP
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
No Result
View All Result
Hardware Plus - HWP
No Result
View All Result

Elon Musk, Tesla Hisselerinin Neredeyse 4 Milyar Dolarını Sattı

Yazı: Aksa Umay Kanşıray
11 Kasım 2022
Kategori: Otomotiv
Okuma süresi: 2 dakika
Elon Musk, Tesla Hisselerinin Neredeyse 4 Milyar Dolarını Sattı

Elon Musk, 44 milyar dolarlık Twitter satın alımını kapattıktan sonra elektrikli otomobil (EV) şirketi Tesla’da en az 3.95 milyar dolarlık hisse daha sattı. Geçen hafta gerçekleşen son satışların nedeni henüz açıklanmadı.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile yapılan başvurulara göre Musk, Tesla’nın 19,5 milyon hissesini daha sattı. Musk, hisse senedinin %50’nin üzerine çıktığı bir yıl olan 2021’de yaklaşık 22 milyar dolar değerinde Tesla hissesi sattı. Bu yıl ise, nisan ayında 8 milyar doların üzerinde ve ağustos ayında yaklaşık 7 milyar doların üzerinde hisse sattı.

Musk kendi sermayesinden harcamanın yanı sıra, anlaşmayı finanse etmek veya mevcut hisselerini Twitter için holding şirketine devretmek için hisse senedi yatırımcıları Binance, Andreessen Horowitz, Jack Dorsey ve Suudi Arabistan prensi Alwaleed bin Talal bin Abdulaziz de dahil olmak üzere bu ortaklara güveniyordu.

Senatör Chris Murphy (D-Conn), Musk’ın özel satın alma anlaşmasının ardından Suudi Arabistan’ın Twitter’daki hissesinin ulusal güvenlik üzerindeki etkilerinin araştırılması için çağrı yaptı.

9 Ağustos’ta Musk, hayranlarına olası bir Twitter satın alımını finanse etmek için Tesla hisselerini sattığını söyledi. Bir tweet’te, “Twitter’ın bu anlaşmayı kapatmaya zorlaması *ve* bazı özsermaye ortaklarının gerçekleşmemesi (umarım olası değil) durumunda, Tesla hisselerinin acil satışından kaçınmak önemlidir.” dedi.

O sırada Musk, nisan ayında önerdiği ve kabul ettiği anlaşmadan çıkmak için mahkemede hala sosyal medya şirketiyle savaşıyordu. Satın alma işlemini kapattığından beri Musk, kod incelemesi ve diğer çalışmalarda kendisine yardımcı olmak için düzinelerce Tesla mühendislerini Twitter’a çekti.

Bugüne kadar yaklaşık %33 değer kaybeden Nasdaq Composite ile karşılaştırıldığında, Tesla hisseleri %46 oranında değer kaybetti. Böylece Musk’ın servetinin büyük bir kısmını sildi. Ancak Forbes’a göre 200 milyar dolara yakın net servetiyle hala dünyanın en zengin insanı.

Aynı zamanda SpaceX’in CEO’su olan Musk, “Twitter doğru yola koyulduğunda, bence yönetilmesi çok daha kolay bir şey.” dedi. Musk, Twitter’ın yeni CEO’sunun kim olacağını söylemedi. Ancak şirketteki tek yönetici rolünün yalnızca geçici olduğunu öne sürdü.

İçindekiler

  • Geri çağırma

Geri çağırma

Salı günü Tesla, olası bir hidrolik direksiyon sorunu nedeniyle ABD’deki 40.000’den fazla otomobilini geri çağırdı. EV üreticisi, araçların hidrolik direksiyon destek sisteminin bozuk yollarda veya bir çukura çarptıktan sonra arızalanabileceğini söyledi.

Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi, özellikle düşük hızlarda daha fazla direksiyon çabası gerektirebileceğini ve çarpışma risklerini artırabileceğini söyledi. Tesla, sistemi yeniden kalibre etmek için bir yazılım güncellemesi yayınladı. Sorunla bağlantılı olarak herhangi bir yaralanma veya ölümden haberdar olmadığını söyledi.

Aksa Umay Kanşıray

Aksa Umay Kanşıray

HWP Podcast

Teknoloji gündemini HWP’den dinleyin!
Podcast’imize abone olun.

Apple PodcastsSpotifyGoogle PodcastsKarnaval
Hardware Plus - HWP

Copyright © 2025, EMY Medya

  • Künye
  • İletişim
  • Network
  • Leadergamer

HWP.com.tr hosting hizmeti LimonHost logosu tarafından verilmektedir.

Bizi takip edin

No Result
View All Result
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz

Copyright © 2025, EMY Medya