ARM’nin geleneksel ARM TechCon konferansında firma yeni düşük güç tüketimli CPU mimarisi Cortex-A35’i tanıttı. Yeni işlemci yongası firmanın mevcut en güçlü çekirdeği Cortex-A53’ün yerine geçmeyecek olsa da giyilebilir teknolojiler ve benzeri ürünler için kullanılacak.
Yeni Cortex-A35 işlemcisi ARM v8 mimarisinin düşük güç tüketimli 64-bit versiyonu ve 28nm üretim teknolojisi ile geliştirilmesi durumunda sadece 90 mW enerji tüketecek. Cortex-A53’e kıyasla %25 daha düşük çekirdeğe, %32 daha düşük güç tüketimine ve %25 daha fazla etkinliğe sahip.
Cortex-A35’li ilk cihazların 2016’nın sonuna doğru çıkması bekleniyor. Giyilebilir teknolojilerin yanı sıra yonga giriş seviyesi telefonlarda da kullanılabilir.