Haftanın Seçkisi

whatsapp reklam mı geldi whatsapp reklamlı mı oldu whatsapp ücretli mi oldu

WhatsApp artık diğer mesajlaşma uygulamalarını da destekliyor! Ama Türkiye’de yok!

16 Kasım 2025
İlk Göktürk Filmi Geliyor! Ne Zaman ve Nerede Yayınlanacak? İlk Göktürk: Önsöz

İlk Göktürk: Önsöz fragmanı yayınlandı! Ne zaman çıkacak?

13 Kasım 2025
apple ceo tim cook emekli oluyor

Apple CEO’su değişebilir! Tim Cook emekliye ayrılıyor!

15 Kasım 2025
güncel Apple Intelligence destekli iPhone modelleri neler apple intelligence destekleyen telefonlar

Güncel Apple Intelligence destekleyen iPhone’lar listesi (2025)

14 Kasım 2025
iphone air satmıyor

iPhone Air tasarımcısı Apple’dan ayrıldı!

19 Kasım 2025
Hardware Plus - HWP
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
  • 5G Telefonlar
No Result
View All Result
Hardware Plus - HWP
No Result
View All Result

Danimarkalı Öğrenciler Yeni Sistemden Nefret Edecek!

Yazı: Barış Terun
20 Ekim 2017
Kategori: Genel
Okuma süresi: 1 dakika
danimarka

İçindekiler

  • Danimarkalı öğrenciler ülkenin yeni sınav sisteminden nefret edecekler. Danimarka Eğitim Bakanı Merete Riisager, öğrencilerin kişisel dizüstü bilgisayarlarına ve DR raporlarına erişim izni vermeye teşvik eden yeni bir yasa önerdi.

Danimarkalı öğrenciler ülkenin yeni sınav sisteminden nefret edecekler. Danimarka Eğitim Bakanı Merete Riisager, öğrencilerin kişisel dizüstü bilgisayarlarına ve DR raporlarına erişim izni vermeye teşvik eden yeni bir yasa önerdi.

Söz konusu teklif, öğrencilerin sınavlarda hile yapmasını zorlaştırıyor. Yeni kuralların bir parçası olarak, okulların öğrencilerin arama geçmişi ve sosyal medya etkinlikleri hakkında arka planda kontroller yapmasına da izin verilecek.

danimarkaTasarı ayrıca, incelemecilerin, gerektiğinde, kullanılan malzemelerin, günlük dosyalarıb ve pek çok şeyi içeren öğrencilerin dizüstü bilgisayarlarının içeriğini incelemesine izin verilmesini şart koşuyor. Önerilen yasayla ilgili olağan dışı olan şey, okulların öğrencilerin cihazlarına girme hakkı  olmamasına rağmen, sınava katılan öğrencilerin bir gün öncesinde bilgisayarların muayene edilmeleri veya bir sunum yapmaları için onay vermeleri konusunda onay alması gereksinimi.

Bu kurallara uymayı reddeden öğrencilerin, cihazlarına bir gün boyunca el konulması veya daha kötüsü okuldan tamamen uzaklaştırılması gibi çeşitli cezalar uygulayabilir. Bir bakıma, öğrenciler mahremiyetlerini yitirmeyi kabul etmek zorunda. Tasarıya ciddi tepkiler var: Danimarka Lise Birliğinin Başkanı Jens Philip Yazdani öğrencilerin mahremiyet haklarının ihlal edildiğini savundu. Bu düşünce, IT Siyasi Birliği başkanı Jesper Lund ve Güney Danimarka Üniversitesi’nden hukuk profesörü Sten Schaumburg-Müller tarafından da desteklendi.

Barış Terun

Barış Terun

İngiliz Dili Edebiyatı ve Kamu Yönetimi alanlarından mezunum. Şu anda Tarih Yüksek Lisansı yapıyorum. Oyun, bilim-kurgu ve fantastik edebiyat, çizgi roman ve tabii ki sinema ve dizi tutkunuyum. Şimdilerde yeni Star Wars ve Justice League filmleri için gün sayıyorum.

HWP Podcast

Teknoloji gündemini HWP’den dinleyin!
Podcast’imize abone olun.

Apple PodcastsSpotifyGoogle PodcastsKarnaval
Hardware Plus - HWP

Copyright © 2025, EMY Medya

  • Künye
  • İletişim

HWP.com.tr hosting hizmeti LimonHost logosu tarafından verilmektedir.

Bizi takip edin

No Result
View All Result
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
  • 5G Telefonlar

Copyright © 2025, EMY Medya