Devam eden pandemi durumuyla birlikte Zoom aramaları, küresel olarak neredeyse her çalışanın günlük yaşamının bir parçası haline geldi. Başlangıçta, bu çevrimiçi toplantılar rahatlatıcı geldi. Ancak zamanla, yakınlaştırma oturumları bazı insanlar için can sıkıcı olmaya başladı ve bir oturumu kolayca atlayabilmek için her şeyi yapmayı çok isterlerdi.
İlginizi Çekebilir; Fidye Yazılımı Nedir ve Nasıl Çalışır?
Brian Moore bu tür insanlar için bir web uygulaması oluşturmaya karar verdi ve buna “Busy Simulator” adını verdi. Bu uygulama, hatırlatıcılar için Google Takvim, Microsoft Team, e-postalar, Skype ve Discord dahil olmak üzere dokuz adede kadar farklı uygulamanın bildirim seslerini kopyalama yeteneğine sahiptir. Uygulamada bu sesli bildirimlerin dışında titreyen bir cep telefonunun sesi için de bir özellik bulunuyor.
Toplantı katılımcıları, meşgul gibi davranarak kendilerini devam eden bir oturumdan çıkarmak için bu sesli bildirimleri bir kapak olarak kullanabilir. Bu uygulamanın yaratıcısı Brian, ABD’nin COVID-19 pandemisini ilan etmesinden önce ortaya çıkan “Do not touch your face” adlı başka bir uygulamanın da ortak yaratıcısı. Bu durumun bir sonucu olarak Brian, gününü Zoom çağrılarına katılarak geçiren insanlardan biri oldu. Bu günlük oturumlar sırasında, bir çağrıda bulunan diğer katılımcılar tarafından alınan bildirimleri ve bu bildirim uyarılarının onları başka şeylerle meşgul olarak nasıl yansıttığını ve onları yakınlaştırma oturumundan ayrılmalarına neden olduğunu gözlemledi.
Brian, uygulamayı geliştirdikten sonra bir toplantısında test etti ve deneyimini Twitter hesabından paylaştı. Yayınladığı videoya yanıt olarak, bazı insanlar yaptığı hareketlerden memnun kalmazken, çoğu beğendi. Uygulama geliştiricisine göre, farklı sesler farklı fikirler verir, örneğin takvim bildirimi, birisi programın gerisinde çalışıyormuş gibi görünürken, iMessage bildirimi sanki biri bir şeyi işaret etmeye çalışıyormuş gibi gelir. Ve tüm bu bildirimler toplu olarak gelmeye başlarsa, kullanıcı devam eden aramanın ortasında ayrılmak için bir bahane bulabilir.
Bu tarz içerikler hoşunuza gidiyor mu? Bize aşağıda yorumlarda bildirin.