Haftanın Seçkisi

Apple TV 4K ve yeni HomePod mini çıkışa hazır! Apple kullanıcıları neler bekliyor?

Apple TV 4K ve yeni HomePod mini çıkışa hazır! Apple kullanıcıları neler bekliyor?

1 Haziran 2026
MSI, PC Özelleştirme için Yeni Bileşenlerini COMPUTEX 2026’da Tanıttı

MSI, PC Özelleştirme için Yeni Bileşenlerini COMPUTEX 2026’da Tanıttı

3 Haziran 2026
Tesla SpaceX birleşmesi kapıda mı! Elon Musk trilyon dolarlık paketi alacak mı?

Tesla SpaceX birleşmesi kapıda mı! Elon Musk trilyon dolarlık paketi alacak mı?

1 Haziran 2026
iPhone 11 Kullanıcılarına Üzücü Haber: Apple O Modellerin Fişini Çekiyor!

iPhone 11 Kullanıcılarına Üzücü Haber: Apple O Modellerin Fişini Çekiyor!

4 Haziran 2026
Xiaomi HyperOS 2.1 Xiaomi HyperOS 3

Xiaomi HyperOS 3.1 dağıtımı hızlandı! Küresel güncellemeyi alan modeller hangileri?

1 Haziran 2026
Hardware Plus - HWP
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
  • 5G Telefonlar
No Result
View All Result
Hardware Plus - HWP
No Result
View All Result
Reklam

Avrupa’da yasaklanan oyunlar geri gelecek! Oyuncular bayram ediyor!

Yazı: Onur Balbaşı
3 Ağustos 2024
Kategori: Haber, Gündem, Oyun
Okuma süresi: 2 mins read
avrupa'da yasaklanan oyunlar

Son zamanlarda, Avrupa’da oyun oynamak yasaklanıyor mu sorusu gündemde sıkça yer buluyor. Tüketici haklarını korumaya ant içen Avrupa devletleri, Avrupa’da yasaklanan oyunlar için önemli bir adım atıyor. Yok öyle oyun sunucusu kapatmak falan!

İçindekiler

  • Avrupa’da Yasaklanan Oyunlar Geri Dönüyor! Oyun Yasaklamak Yasaklanıyor!

Avrupa’da Yasaklanan Oyunlar Geri Dönüyor! Oyun Yasaklamak Yasaklanıyor!

Avrupa’da yasaklanan oyunlar geri dönüyor haberi oyuncuları sevindirmiş durumda. Özellikle dijital oyun dünyasında yaşanan gelişmeler ve bazı oyunların tamamen kullanılamaz hale gelmesi, bu tartışmaları alevlendirdi.

2023 yılında Battlefield, Call of Duty: Warzone, Knockout City, Spellbreak ve Gundam Evolution gibi birçok popüler oyun, sunucularının kapatılmasıyla kullanıcılarını büyük hayal kırıklığına uğrattı.

avrupa'da yasaklanan oyunlarBir oyunun çevrimiçi sunucularının kapatılması, oyunseverler için iki büyük kayıp anlamına geliyor. Birincisi, oyunların arkasında yıllarca emek veren programcılar, sanatçılar, yazarlar ve diğer geliştiricilerin çalışmaları bir anda yok oluyor.

İkincisi ise tüketici karşıtlığı; zira insanlar bu oyunları satın aldı ve ödedikleri paranın karşılığını almak istiyorlar. Avrupa’da oyun yasağı gibi bir durum olmamakla birlikte, tüketicilerin bu konudaki hakları ciddi şekilde sorgulanıyor.

Bu noktada, hem oyunları hem de onları satın alan kullanıcıları korumaya yönelik yeni yasal düzenlemeler gündemde. Özellikle Avrupa Birliği’nde yürütülen “Avrupa Vatandaş Girişimi” ile oyunların korunması amaçlanıyor.

Eğer bu girişim 1 milyon imza toplarsa, yasa tasarısı olarak AB’ye sunulacak. Bu yasa kabul edilirse, Avrupa’da yasaklanan oyunlar ve benzeri durumların önüne geçilerek, oyunların işlevsel bir şekilde kalması sağlanacak.

Girişime göre, yayıncılar oyunların sunucularını kapattıktan sonra bile oyunların oynanabilir durumda kalması için gerekli tedbirleri almak zorunda olacak. Bu, oyuncuların kendi sunucularında oyunları barındırabilmesi veya gerekli araçların sağlanması gibi adımları da içeriyor.

Ancak, Avrupa’da yasaklanan oyunların geri dönmesi gibi bir düzenlemenin tamamen yürürlüğe girmesi, sadece bir milyon imzanın toplanmasıyla mümkün değil. Yine de, bu girişim oyunseverler için büyük bir umut kaynağı olarak görülüyor. StopKillingGames.com adresinden daha fazla bilgi alabilir ve girişimi destekleyebilirsiniz.

Oyunseverler, bu tür düzenlemelerle birlikte daha güvenli ve sürdürülebilir bir dijital oyun dünyasında yer almayı umut ediyor. Para verdiğimiz uygulamaları ve oyunları süresiz olarak kullanmak herkesin hakkı ve umuyoruz ki Türkiye de bu konuda benzer bir adım atar.

İlginizi Çekebilir :İran hacklendi, İsrailli hackerlar saldırdı!

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizce Avrupa’nın bu hamlesi yerinde mi? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında belirtebilirsiniz. Daha fazlası için bizi takip etmeyi unutmayın!

Onur Balbaşı

Onur Balbaşı

Teknoloji medyası kariyerine editör olarak adım atan Onur, HWP'de Yazı İşleri Müdürü görevini üstlendi. Beş yıllık medya deneyimi boyunca akıllı telefonlar, mobil teknolojiler ve donanımlar üzerine kapsamlı içerikler üreterek okurlara aktardı. Görevi süresince yalnızca içerik yönetimiyle sınırlı kalmayıp, süreçleri otomatize eden arka plan sistemleri kurgulayan Onur, günümüzde teknoloji üretimine odaklanarak çalışmalarını bilgisayar mühendisliği alanında sürdürüyor.

HWP Podcast

Teknoloji gündemini HWP’den dinleyin!
Podcast’imize abone olun.

Apple PodcastsSpotifyGoogle PodcastsKarnaval
Hardware Plus - HWP

Copyright © 2025, EMY Medya

  • Künye
  • İletişim

HWP.com.tr hosting hizmeti LimonHost logosu tarafından verilmektedir.

Bizi takip edin

No Result
View All Result
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
  • 5G Telefonlar

Copyright © 2025, EMY Medya