Haftanın Seçkisi

tesla optimus

Tesla Optimus için geri sayım resmen başladı! Seri üretime ne zaman geçecek?

30 Ocak 2026
James Webb teleskopu evrenin ilk dönemlerine ışık tuttu! Yeni bulgular neler? #1

James Webb teleskobu evrenin ilk dönemlerine ışık tuttu! Yeni bulgular neler?

30 Ocak 2026
Japonya temalı Forza Horizon 6 resmen ön siparişe açıldı! Çıkış tarihi ve fiyatı belli oldu mu? #1

Japonya temalı Forza Horizon 6 resmen ön siparişe açıldı! Çıkış tarihi ve fiyatı belli oldu mu?

28 Ocak 2026
Galaxy Buds 4 Pro şeftali apricot rengi

Samsung Galaxy Buds 4 serisi Avrupa fiyatı sızdırıldı! Ne kadar olacak?

29 Ocak 2026
apple app store fiyat güncellemesi

Apple Türkiye, App Store fiyatlarını güncelledi! Vergi indirimi kullanıcılara yansıyacak mı?

31 Ocak 2026
Hardware Plus - HWP
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
  • 5G Telefonlar
No Result
View All Result
Hardware Plus - HWP
No Result
View All Result
Reklam

Avrupa’da yasaklanan oyunlar geri gelecek! Oyuncular bayram ediyor!

Yazı: Onur Balbaşı
3 Ağustos 2024
Kategori: Haber, Gündem, Oyun
Okuma süresi: 2 dakika
avrupa'da yasaklanan oyunlar

Son zamanlarda, Avrupa’da oyun oynamak yasaklanıyor mu sorusu gündemde sıkça yer buluyor. Tüketici haklarını korumaya ant içen Avrupa devletleri, Avrupa’da yasaklanan oyunlar için önemli bir adım atıyor. Yok öyle oyun sunucusu kapatmak falan!

İçindekiler

  • Avrupa’da Yasaklanan Oyunlar Geri Dönüyor! Oyun Yasaklamak Yasaklanıyor!

Avrupa’da Yasaklanan Oyunlar Geri Dönüyor! Oyun Yasaklamak Yasaklanıyor!

Avrupa’da yasaklanan oyunlar geri dönüyor haberi oyuncuları sevindirmiş durumda. Özellikle dijital oyun dünyasında yaşanan gelişmeler ve bazı oyunların tamamen kullanılamaz hale gelmesi, bu tartışmaları alevlendirdi.

2023 yılında Battlefield, Call of Duty: Warzone, Knockout City, Spellbreak ve Gundam Evolution gibi birçok popüler oyun, sunucularının kapatılmasıyla kullanıcılarını büyük hayal kırıklığına uğrattı.

avrupa'da yasaklanan oyunlarBir oyunun çevrimiçi sunucularının kapatılması, oyunseverler için iki büyük kayıp anlamına geliyor. Birincisi, oyunların arkasında yıllarca emek veren programcılar, sanatçılar, yazarlar ve diğer geliştiricilerin çalışmaları bir anda yok oluyor.

İkincisi ise tüketici karşıtlığı; zira insanlar bu oyunları satın aldı ve ödedikleri paranın karşılığını almak istiyorlar. Avrupa’da oyun yasağı gibi bir durum olmamakla birlikte, tüketicilerin bu konudaki hakları ciddi şekilde sorgulanıyor.

Bu noktada, hem oyunları hem de onları satın alan kullanıcıları korumaya yönelik yeni yasal düzenlemeler gündemde. Özellikle Avrupa Birliği’nde yürütülen “Avrupa Vatandaş Girişimi” ile oyunların korunması amaçlanıyor.

Eğer bu girişim 1 milyon imza toplarsa, yasa tasarısı olarak AB’ye sunulacak. Bu yasa kabul edilirse, Avrupa’da yasaklanan oyunlar ve benzeri durumların önüne geçilerek, oyunların işlevsel bir şekilde kalması sağlanacak.

Girişime göre, yayıncılar oyunların sunucularını kapattıktan sonra bile oyunların oynanabilir durumda kalması için gerekli tedbirleri almak zorunda olacak. Bu, oyuncuların kendi sunucularında oyunları barındırabilmesi veya gerekli araçların sağlanması gibi adımları da içeriyor.

Ancak, Avrupa’da yasaklanan oyunların geri dönmesi gibi bir düzenlemenin tamamen yürürlüğe girmesi, sadece bir milyon imzanın toplanmasıyla mümkün değil. Yine de, bu girişim oyunseverler için büyük bir umut kaynağı olarak görülüyor. StopKillingGames.com adresinden daha fazla bilgi alabilir ve girişimi destekleyebilirsiniz.

Oyunseverler, bu tür düzenlemelerle birlikte daha güvenli ve sürdürülebilir bir dijital oyun dünyasında yer almayı umut ediyor. Para verdiğimiz uygulamaları ve oyunları süresiz olarak kullanmak herkesin hakkı ve umuyoruz ki Türkiye de bu konuda benzer bir adım atar.

İlginizi Çekebilir :İran hacklendi, İsrailli hackerlar saldırdı!

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizce Avrupa’nın bu hamlesi yerinde mi? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında belirtebilirsiniz. Daha fazlası için bizi takip etmeyi unutmayın!

Onur Balbaşı

Onur Balbaşı

Gerçek bir teknoloji tutkunu olarak, editör olarak başladığım bu alanda, yıllar içinde özellikle akıllı telefonlar, yazılım ve mobil teknolojiler konusunda edindiğim bilgileri HWP’de yayın direktörü olarak yürüttüğüm görevimle birlikte hem yazılı hem de görsel içeriklerle insanlara aktarıyorum.

HWP Podcast

Teknoloji gündemini HWP’den dinleyin!
Podcast’imize abone olun.

Apple PodcastsSpotifyGoogle PodcastsKarnaval
Hardware Plus - HWP

Copyright © 2025, EMY Medya

  • Künye
  • İletişim

HWP.com.tr hosting hizmeti LimonHost logosu tarafından verilmektedir.

Bizi takip edin

No Result
View All Result
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
  • 5G Telefonlar

Copyright © 2025, EMY Medya