Haftanın Seçkisi

Epic Games

Yeni Epic Games yılbaşı ücretsiz oyunu belli oldu! Hangi oyun ücretsiz? (29-30 Aralık)

30 Aralık 2025
honda civic

Honda Civic artık Türkiye’de satılmayacak!

3 Ocak 2026
galaxy tab s11 one ui 8.5 android 16 galaxy tab android 16

Galaxy Tab modelleri için One UI 8.5 testleri hız kesmeden devam ediyor!

29 Aralık 2025
Prens yeni sezon ilk bölüm fragmanı yayınlandı! Neler bekliyor?

Prens yeni sezon ne zaman? Prens dizisi 4. sezon için tarih verildi!

29 Aralık 2025
realme yeni telefon 10.001 mAh

Realme Powerbank gibi telefon üretecek! İşte 10.001 mAh bataryalı o Realme telefon!

29 Aralık 2025
Hardware Plus - HWP
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
  • 5G Telefonlar
No Result
View All Result
Hardware Plus - HWP
No Result
View All Result

ASELSAN ve ROKETSAN Endonezya ile ortak girişim şirketi kuracak!

Türkiye'nin önde gelen savunma şirketleri ASELSAN, ROKETSAN, TAIS ve HAVELSAN Endonezya ile ortak girişim şirketi kurma konusunda anlaşmaya vardı.

Yazı: Rukiye Pancar
12 Şubat 2025
Kategori: Haber, Gündem, Savunma Sanayi
Okuma süresi: 3 dakika
Aselsan

ASELSAN ve ROKETSAN, Endonezya’da savunma alanında yeni bir adım atarak ortak girişim şirketi kurma konusunda anlaşmaya vardı. Endonezya’nın savunma altyapısını güçlendirme amaçlı bu stratejik işbirliği, her iki ülkenin de savunma sanayisi kapasitesini artırmayı hedefliyor.

İçindekiler

  • ASELSAN ve ROKETSAN Endonezya ile önemli anlaşmalara imza attı

ASELSAN ve ROKETSAN Endonezya ile önemli anlaşmalara imza attı

Türkiye’nin önde gelen savunma şirketleri ASELSAN, ROKETSAN, TAIS ve HAVELSAN Endonezya’nın savunma ekosistemine katkıda bulunacak yeni bir girişim şirketi için kolları sıvadı.Aselsan

Endonezyalı savunma firması Republikorp ile yapılan anlaşma, iki ülke arasındaki teknoloji transferini ve yerli üretim kapasitesini artırmayı amaçlıyor.

Bu adım, Endonezya’nın askeri haberleşme sistemleri ve insansız deniz araçları gibi kritik savunma projelerinde ASELSAN sistemlerinin kullanılması için bir fırsat yaratacak.

İlginizi Çekebilir: Adidas ayakkabıda domuz derisi tespit edildi! Türkiye’de de satılıyor!

Ortak girişimin temel hedeflerinden biri, Endonezya’nın yerli savunma sanayi yeteneklerini geliştirmek ve bu alanda eğitim programları ile yerel mühendis ve teknisyenlerin bilgi ve becerilerini artırmak.

Bu çerçevede, Türkiye’nin önde gelen savunma şirketleri  tarafından sağlanacak teknoloji ve know-how, Endonezya’nın savunma altyapısında önemli bir yer tutacak.

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Türkiye-Endonezya savunma sanayi iş birliğini güçlendirmek için Endonezya’dayız.

Bu kapsamda, ASELSAN ile Endonezyalı Republikorp şirketi arasında Askeri haberleşme sistemlerinin üretimi, kapasite ve yetenek geliştirilmesi üzerine ortak bir… pic.twitter.com/naWyxccdJk

— Ahmet Akyol (@Ahmet_AKYOL82) February 12, 2025

Gemi-savar füzeleri ve çoklu platformlara uygun güdümlü füze sistemleri üretimi için yapılan anlaşmalar, ASELSAN ve ROKETSAN’ın Endonezya’daki savunma projelerinde aktif rol almasını sağlayacak.

Savunma Sanayii Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada “Savunma sanayisi firmalarımız ASELSAN, ROKETSAN, TAIS ve HAVELSAN, Endonezya’daki stratejik işbirliklerini güçlendirecek önemli anlaşmalara imza attı. Ticaret Bakanı’mız Ömer Bolat, Sanayi ve Teknoloji Bakanı’mız Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı’mız İbrahim Yumaklı, Savunma Sanayii Başkanı’mız Prof. Dr. Haluk Görgün, DEİK Başkanı Nail Olpak ve iki ülkeden iş insanlarının katılımıyla gerçekleşen Türkiye-Endonezya İş Forumu, iki ülke arasındaki ekonomik ve savunma sanayisi işbirliğinin derinleştirilmesine önemli katkı sağladı. Türkiye, ileri teknolojiye dayalı çözümleriyle dost ve müttefik ülkelerle ortak projeler geliştirmeye devam ediyor.” ifadeleri yer aldı.

Savunma sanayii firmalarımız Aselsan, Roketsan, TAIS ve Havelsan, Endonezya’daki stratejik iş birliklerini güçlendirecek önemli anlaşmalara imza attı. 🇹🇷 🤝 🇮🇩

Ticaret Bakanımız Ömer Bolat (@omerbolatTR ) Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Fatih Kacır (@mfatihkacir ), Tarım ve Orman… pic.twitter.com/gqgyq7v8dw

— SSB (@SavunmaSanayii) February 12, 2025

Türkiye’nin savunma sanayisindeki küresel etkisi giderek büyüyor ve ASELSAN ile ROKETSAN gibi şirketlerin Endonezya gibi stratejik öneme sahip ülkelerde yaptığı yatırımlar, bu büyümeyi daha da pekiştiriyor.

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında belirtebilirsiniz. Daha fazlası için bizi takip etmeyi unutmayın!

Rukiye Pancar

Rukiye Pancar

HWP Podcast

Teknoloji gündemini HWP’den dinleyin!
Podcast’imize abone olun.

Apple PodcastsSpotifyGoogle PodcastsKarnaval
Hardware Plus - HWP

Copyright © 2025, EMY Medya

  • Künye
  • İletişim

HWP.com.tr hosting hizmeti LimonHost logosu tarafından verilmektedir.

Bizi takip edin

No Result
View All Result
  • İnceleme
  • Haber
    • Akıllı Telefonlar
    • İnternet
    • Oyun
    • Otomotiv
    • Donanım
    • Gündem
    • Giyilebilir Teknoloji
    • Kripto Para
    • Kültür-Sanat
    • Sosyal Medya
    • Tablet/Notebook/Laptop
    • Uygulama
    • Uzay – Bilim
    • Yapay Zeka
    • Yazılım
  • Video
  • Sizin Görüşünüz
  • 5G Telefonlar

Copyright © 2025, EMY Medya