On beş yıl önce bugün, Steve Jobs tarafından dünyaya sunulan devrim niteliğindeki cihaz iPhone, resmi olarak satışa çıktı.
İlk “iPhone” Steve Jobs tarafından 9 Ocak 2007’de duyuruldu ve 29 Haziran 2007’de satışa çıktı. Jobs ünlü bir şekilde “Bir iPod, bir telefon, bir internet mobil iletişim cihazı… bunlar üç ayrı cihaz değil” dedi. “Bugün, Apple telefonu yeniden icat edecek” diye ekledi.
Ayrıca bkz: HUAWEI FreeBuds Pro 2 Online Mağazası’nda Ön Satışa Sunuldu!
İlk çıkışından bu yana, iPhone dünyayı ve mobil teknoloji endüstrisini sonsuza dek değiştirmeye devam etti. 29 Haziran 2007’deki lansmanından sonra, Apple’ın 1 milyondan fazla iPhone sattığını açıklaması sadece 74 gün sürdü. İlk “iPhone” 499 dolara satıldı.
On beş yıl sonra, “iPhone” tamamen gelişti, gelişmiş performans yetenekleri ve ilk “iPhone”da olmayan iOS ve App Store’un eşlik ettiği kameralar içeriyor. Yıldönümü öncesinde dün yayınlanan bir röportajda, Apple’dan Greg Joswiak ve “iPhone”un geliştirilmesinde yer alan diğer Apple yöneticileri “iPhone”u piyasaya sürmenin nasıl bir şey olduğunu ve gelecek yıllarda sektörü nasıl tanımladığını tartıştı.